Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Máltai napló

Cipős dobozba zárt szeretet

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2016-11-28 00:00:00

120 cipős dobozba csomagolt ajándékot adtak át a gyerekek a máltai csoportnak

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat önkéntes csoportjainál és intézményeiben több évtizedes hagyománya van a cipősdobozba csomagolt ajándékok gyűjtésének és kiosztásának. A Bajai Csoport idén 120 dobozt kapott a Szent László Általános Művelődési Központ diűkjaitól. A Bajai Csoport beszámolóját közöljük. 

Adományokat gyűjtöttek és adtak át a SZENT LÁSZLÓ ÁMK-ban Szent Erzsébet napján. Szerény ünnepség keretében az iskola dísztermében adták át a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Bajai csoportjának az intézmény által gyűjtött adományt. Maros Beáta csoportvezető köszönte meg a dobozokba rejtett ajándékot és pénzadományt, amit erdélyi és kárpátaljai rászorulóknak juttat el a Dél-alföldi Régió. Hajdók Róbert, az egyházi intézmény vezetője példaként állította a fiatalon eltávozó szentet a mai fiatalok elé és megköszönte, hogy a jótékonysági gyűjtésekben aktívan részt vettek, nemes cselekedetükkel segítik a távol élő, nehéz sorsú családokat.

Az intézmény diákjai 120 dobozt állítottak össze, melybe édesség, gyertya, játék, karácsonyfadísz is megtalálható volt. Sok diák egy kis idézetet is tűzött a szépen feldíszített dobozokra, melyen a gondoskodás és a szeretet érződött.
A gyűjtésbe 15 dobozzal a Bajai Óvodaigazgatóság Templom utcai Óvodája is bekapcsolódott, akik már fiatal koruk ellenére is követendő például szolgálnak, hiszen jó szívvel mondtak le számukra fontos játékról, édességről. 
Fekete Szabolcs esperes-plébános, a csoport lelki vezetője, az intézmény iskolalelkésze megáldotta a szeretetdobozokat, majd a diákok közösen mondtak imát a családokért, és azokért is, akik gondoskodnak az adományok eljuttatásáról a rászorulóknak.