Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Máltai napló

Lelki nap az Észak-Alföldi Régióban

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2016-09-07 00:00:00

Nyíregyházán találkoztak a régió munkatársai és önkéntesei

Augusztus 13-án tartotta meg az éves lelkigyakorlatos napját a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Észak-Alföldi Régiója. Az idei évben a Nyíregyházi Csoport látta vendégül a régió többi csoportját és intézményeit.

A lelkinap helyszíne a Nyíregyházi Irgalmasság templom volt, központi témája pedi az Irgalmasság éve. A program szentmisével kezdődött, melyben Bákonyi János atya, a Nyíregyházi Csoport lelkivezetője mondott szentbeszédet az irgalmasság gyakorlati megéléséről, majd Komisszár Dénes, a Nyíregyházi Csoport tagja, helytörténész és teológus hallgató tartott előadást a rendkívüli szentév témájában.

Az ebédet követően a régióvezető, Fodor András atya tanított az irgalmasságról. Végül a Nyíregyházi Csoport vezetője, Pálóczi Beáta kerekasztal beszélgetést kezdeményezett a szupervízió témájában. Szél Barnabás debreceni csoportvezető kiemelte annak fontosságát, hogy senki ne maradjon magára, mindenkinek legyen kihez fordulnia, illetve rámutatott arra, hogy a Szeretetszolgálaton belül ezért is fontos, hogy legyen minden csoportnak lelkivezetője.