Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Máltai napló

Dunafalvi gyermeknapon járt a Bajai Csoport

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2019-06-19 00:00:00

Dunafalvi gyermeknapon járt a Bajai Csoport

2019. június 29.-én került megrendezésre az Önkéntes Tűzoltó Egyesület 65. évfordulója alkalmából a falunap. A rendezvényszervezők nagyon színes programmal készültek a település lakosainak és a környező falvakból érkezőknek.

 

Az önkéntes tűzoltók élő bemutató keretében szemléltették hogyan is végzik alázatos munkájukat. Nem csak a gyerekek, de a felnőttek tekintetét is odavonzotta a felgyújtott kanapé, amit a bemutató alatt pillanatok alatt eloltottak a tűzoltók. Egy kis humort is belecsempésztek, hiszen az első sorban lévők sem maradtak szárazon.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Bajai Csoportja meghívást kapott a falunapra, ahol a gyermekeknek kézműves foglalkozást tartottunk. A kisebb korosztálynak színezés és gipszfestés, korona és varázspálca készítésére volt lehetősége. A nagyobbaknak pedig színpompás tollakkal tarkított madár készítése volt a választhatott feladat. Az igazán kicsiknek egy kisebb ugráló várat is felállítottunk, valamint a csillámtetoválást is kipróbálhatták.

A falu szakácsnői egy igazán finom marhapaprikással vendégelték meg a programra érkezőket.

 

Csovcsity Claudia munkatárs

 

Lelki nap Baján

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2019-06-17 13:00:00

Jenei Gábor atya régióvezető mutatott be szentmisét

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Bajai Csoportja lelki napot szervezett május 23-án a Ciszterci házban máltai munkatársaknak, valamint a csoport tagjainak és önkénteseinek. A lelki napról egy munkatárs beszámolóját közöljük. 

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Bajai Csoportja szervezésében lelki napra került sor 2019. május 23-án a Ciszterci házban. A rendezvényen máltai munkatársak, csoportunk tagjai és önkéntesei vettek részt.
A program szentmisével kezdődött, melyet dr. Jeney Gábor régióvezető tartott. Beszédében elmondta: életünket Istentől kaptuk ajándékba azért, hogy ezt tovább ajándékozhassuk. Az áldozatok, amiket életünk folyamán meghozunk mindig a nagyobb jóért történik. Pásztorként kell viselkednünk számtalan helyzetben. Nekünk is ez a feladatunk a Máltában, a segítségnyújtás, a jóra való törekvés.
A szentmisét egy rövid előadás követte, melynek központi gondolata a Szeretetszolgálat megalakulásának 30 éves jubileumi évfordulója volt. „Isten kegyelméből már 30 éve működőképes a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. Megállunk, ünneplünk, majd tovább folytatjuk a nekünk szánt feladatot a további 30 évben is.” „Ez a 30. évforduló nagyon kiváló alkalom arra, hogy kibéküljünk egymással, megbocsátsunk egymásnak, valamint egy remek pillanat arra, hogy visszaállítsuk a paradicsomi állapotot.”
Mindezek után egy kis csapatépítésben vehettek részt a jelenlévők. A játékos feladatok megoldása és kvíz kitöltése során sok új információt hallottunk, melyet a mindennapokban is tudunk hasznosítani. Családias légkörben jóízű kacagások közepette töltöttük el egymás társaságában ezt a napot. 

Galéria

 

{galeria}

 

Lelki napunkat közös ebéddel zártuk, melyet önkénteseink által készített finom sütemények tettek teljessé.

Csovcsity Claudia munkatárs

 

A pátyi csapat nyerte a fogyatékkal élők kilencedik Monori Máltai Sportnapját

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2019-06-14 11:00:00

A pátyi csapat nyerte a fogyatékkal élők kilencedik Monori Máltai Sportnapját

Hat csapat részvételével zajlott május 30-án a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kilencedik Monori Máltai Sportnapja. A rendezvényről a szervezők beszámolóját közöljük. 

Kilencedik alkalommal került megrendezésre május 30-án Monoron a sportnapunk. Nagyon örültünk, hogy ebben az évben is szinte minden csapat visszajelzett, hogy szeretnének csatlakozni hozzánk. Hasonlóan a többi sportnaphoz, már jó előre elkezdtük a szervezést, tervezést. Azonban ebben az évben az időjárás kicsit átírta a terveinket. Elég sok eső esett azon a héten, és már biztosak voltunk benne, hogy a megszokott helyszínen nem tudjuk megrendezni a programot. Sikerült az utolsó pillanatban a monori piactér csarnokát megkapnunk erre a célra. Féltünk, hogy az eső és a hideg időjárás sokakat elriaszt majd, de nagyon örültünk, amikor megláttunk az érkező mosolygós csapatokat. Nagyon vidáman, jókedvűen vette mindenki az akadályokat. Délben hot-doggal, fánkkal, sütivel, üdítővel vártuk a versenyben megfáradt csapatokat. A Hilton önkéntesei nagy segítségünkre voltak az ebéd elkészítésénél, az eredményhirdetésnél, és nagyon finom fánkokkal is megleptek bennünket.

Ebéd után már mindenki izgatottan várta az eredményhirdetést. Helyezéstől függetlenül mindenki lelkesen, elégedetten vette át az oklevelet, és ajándékot. Az első három csapat teljesítményét, lelkesedését éremmel jutalmaztuk. Ebben az évben elindítottunk egy vándorkupát is. Ezt mindig az első helyezett csapat veheti át, ebben az évben a pátyi fiatalok. Ők a következő évben átadják majd az akkori győzteseknek. Hiszen nem szeretnénk megállni a kilencedik sportnapnál.  

Ebben az évben is sok önkéntes segítő csatlakozott hozzánk. Nekik köszönjük az önzetlen segítségüket. A nap végére több csapattól is jött a visszajelzés, hogy az eső, és hűvös idő ellenére nagyon jól érezték magukat, és jövőre találkozunk. Köszönjük a lelkes csapatoknak: Tököl, Budaörs, Gödöllő, Páty, Monori Gondozási Központ, Monor, valamint a sok segítséget az központból érkező segítőknek, és önkénteseknek.

Kocsisné P. Mária és Deákné Juhász Katalin
                   Monor
 

Ismét részt vett a városi gyermeknapon a Bajai Csoport

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2019-06-03 00:00:00

Ismét részt vett a városi gyermeknapon a Bajai Csoport

Idén is részt vett a városi gyermeknapon a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Bajai Csoportja. Csovcsity Claudia munkatársunk beszámolója. 

2019. május 26.-án megrendezésre került Baján a Városi Gyermeknap a Petőfi-szigeten. A Baja Marketing Kft ismételten felkérte a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Bajai Csoportját, hogy csatlakozzon a színes programokhoz. Rengeteg gyermek vett részt a rendezvényen, ahol csoportunk tagjai és önkéntesei kreatív kézműves foglalkozásokat tartottak a megjelentek részére. Így készíthettek koronát, varázspálcát, repülő madarat, pillangót, krepp virágot, magvakból fákat.


Só gyurmázhattak, színezhettek, festhettek különböző gipszből készített formákat, figurákat. Míg a gyermekek kézműveskedtek, a színpadon a Monó Manó zenekar, valamint a Csurgó Zenekar vidám műsorral szórakoztatta a kisebb és nagyobb korosztályt.


A máltais ugrálóvár az óvodás korosztály körében volt népszerű, a csillámtetoválásban és arcfestésben a kalocsai kollegák nyújtottak segítséget.