Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Máltai napló

Mikor minden a tűz martaléka!

Szerző: Nyíregyházi Csoport 2019-03-28 16:00:00

Mikor minden a tűz martaléka!

Mikor minden a tűz martaléka!

Nagykállóból jött a segítségkérés, egy 4 gyerekes család konyha teljes felszerelése, bútorzata odalett. Sajnos raktárkészletünk nem tartalmazott konyhai dolgokat. Köszönettel tartozunk a nyíregyházi Intrudair Kft dolgozói összefogásának, kik felajánlásával sikerült a legszükségesebb használati tárgyakat pótolni. Boldogan vittük és adtuk át, a család nagyon örült az adománynak. Ezt nem tehettük volna meg az Intrudair dolgozói felajánlása nélkül. Köszönjük Intrudair!

Jobb adni, mint kapni!

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2019-03-26 10:00:00

Jobb adni, mint kapni!


Jobb adni, mint kapni!
Örömteli szórakozás a Burattino bábszínházban !
A Bárczi Gusztáv Általános iskola növendékei ,nagy örömmel fogadták az általunk kínált lehetőséget.                     Élvezettel nézték végig a Hüvelyk Matyi című előadást.                                                                                                     Köszönjük, Burattino bábszínház!
MMSz Nyíregyháza

Közgyűlés Baján, a máltai önkéntes csoportban

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2019-03-19 00:00:00

Közgyűlés Baján, a máltai önkéntes csoportban

Országszerte zajlanak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat önkéntes csoportjainak közgyűlései. Az üléseken az egyesületi tagok beszámolnak az elmúlt évben végzett tevékenységükről és döntenek az adott év fő feladatairól. 

 

A klasszikusnak nevezhető karitatív tevékenységeken túl, mint az adományok gyűjtése és kiosztása a rászoruló családoknak, a különböző szűrővizsgálatok, gyógyászati eszközök kölcsönzésének lehetősége, gyermek és kézműves foglalkozások, különböző pályázati programok megjelennek a helyi csoport feladatai között.

Fekete Szabolcs lelki vezető a nagyböjt és a húsvét átgondolásáról szólt. Szent Józsefet helyezte előtérbe, aki a katolikus egyház legnagyobb pártfogója és március 19-én van az ünnepe, ő mindig emlékeztet bennünket a kezdetekre. Szent József védelmezte Szűz Máriát, szolgálata, küldetése nagy áldozattal járt. Lemondott élete céljáról és az Isteni üdvösség szolgálatát végezte egész életén keresztül. Elmondta, hogy a máltai munkában is benne van ugyanez a nagylelkű áldozat

Rigóné Kiss Éva regionális ügyvezető megköszönte a csoport vezetőjének, tagoknak, dolgozóknak és az önkénteseknek az elmúlt évben végzett munkát. A máltai munka lényege a szolgálat, melyen Krisztus áldása van.

Beszélt arról, hogy a Máltai Szeretetszolgálat megalakulásának 30 éves évfordulója alkalmából sok régiós és országos program kerül megrendezésre, ezek összehangolása nagyon fontos feladat. A programok között említette az őszi zarándoklatot, a máltai pikniket, regionális lelki gyakorlat és a régió több helyszínén zajló szűrővizsgálatot is.

Maros Beáta csoportvezető

 

 

Máltai szentmise a Bajai Csoport tagjainak, önkénteseinek

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2019-03-12 00:00:00

Máltai szentmise a Bajai Csoport tagjainak, önkénteseinek

2019. március 12-én a Szent László ÁMK kápolnájában került sor a csoport tagjai és önkéntesei részére megtartott máltai misére.

 

Fekete Szabolcs esperes, a csoport lelki vezetője szentbeszédében a nagyböjti időszakról beszélt.

Ez az időszak a keresztény egyház legnagyobb ünnepére, a húsvétra való felkészüléshez segít bennünket. Erőteljes változások időszaka ez a 40 szent nap. A 40-es szám egészet, teljeset jelent. Szellemi-lelki átalakulásra van lehetőségünk ebben az időszakban. Az Úrjézus példával járt előttünk, amikor kivonult a pusztába és mutatta az utat, mellyel teljesebb emberi életet élhetünk.

Külső és belső fejlődésünk határozott felkészülést kíván.

Mit tegyünk ebben az időben?

Tűzzünk ki magunk elé egy pozitív és egy negatív célt. A pozitív azt jelenti, hogy valamiből több jót cselekszem, mint egyéb napokon. Ez lehet több segítség embertársaimnak, vagy az, hogy naponta többször imádkozom, mint egyébként.

A másik pedig legyen egy negatív tulajdonság kiküszöbölése pl. cigaretta elhagyása. A lényeg az, hogy ezeket minden nap tegyem meg a böjti időszakban, megteremtve ezzel az egyensúly állapotát.

A Húsvéti út arra hív, hogy keresztény arcunkat és szívünket megújítsuk a bánat, a megtérés és a megbocsájtás által.

Ferenc pápa évről-évre üzenetet intéz híveihez a nagyböjt kezdetén. 2019-ben ezt üzente „Maga a természet sóvárogva várja Isten fiainak megnyilvánulását.” (Róma 8,19)

 

Kristó Mihályné munkatárs