Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Máltai napló

Karácsony a veszprémi Befogadás Házában

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2018-12-21 00:00:00

Karácsony a veszprémi Befogadás Házában

Az ünnepek alkalmával a Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet fogvatartottjai karácsonyi műsorral készültek a veszprémi Befogadás Háza hajléktalan szálló lakói számára. Az előadást követően Németh Éva bv. ezredes a fogvatartottak által készített ajándékokat adott át az intézmény lakóinak.

 

 

A hagyományokhoz híven az ünnepi asztalra vadhúsból készült étel, valamint bejgli került.  Az intézmény idén is ajándékcsomagokkal készült a hajléktalanok számára. 

Garán is bemutatkozott a Bajai Csoport

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2018-12-19 13:00:00

Garán is bemutatkozott a Bajai Csoport

Garán ismertette a foglalkoztatási projektjeit a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Bajai Csoportja. A rendezvényről Fuszkó Attila mentor, a csoport önkéntese számolt be. 

A helyi BETESZDA Alapítvány által szervezett rendezvényen vehettünk részt a 2018. december 07-én Garán a Művelődési házban. Amíg a gyermekek a színesés tartalmas kulturális programon önfeledten  a Mikulást várták, addig a  résztvevő szülők, kísérők számára a Bajai Máltai Szeretetszolgálat Önkéntesei ruhabörzét tartottak. A rendezvény ideje alatt lehetőség nyílt a bajai máltai iroda munkatársai számára  a megyei TOP.5.1.1.és a járási TOP 5.1.2  foglalkoztatási paktumokkal kapcsolatos fontos információk nyújtására és toborzásra, valamint az EFOP-1.2.9-17/1 Nő a családban projekt ismertetésére és az ahhoz való csatlakozásra. A rendezvény remek lehetőséget kínált, hogy átadhassunk a halmozottan hátrányos helyzetű családok számára hasznos és fontos információkat, kapcsolatteremtésre, továbbá a jövőbeni foglalkoztatási, képzési lehetőségeink ismertetésére.

Frizura és figyelmesség ajándékba

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2018-12-08 11:00:00

Frizura és figyelmesség ajándékba

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyi csoportjai számos együttműködő partnerrel szolgálják a rászoruló embereket. Egerben egy szépségszalon tett felajánlást advent első hetében. Demjén Klára önkéntes írta le a megható történetet. 

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egri Máltai Csoportja kapott egy rendhagyó felajánlást a Kleopátra Szépségszalonok egri üzletének dolgozóitól: adventben elkészítik egy idős hölgy frizuráját. December 5-én a 88 éves Urvölgyi Zoltánné Marika nénit elvittük a szalonba. Marika néni az egri csoport megalakulása óta a Magyar Máltai Szeretetszolgálat önkéntes munkatársa. Mosolyogva, de kissé kétkedve lépett be az üzletbe, ahol az ő elmondása szerint egy tündérországban találta magát. Az üzlet dolgozói nagy szeretettel és figyelemmel vették körül. A frizura elkészült, de a meglepetések még nem értek véget. A dolgozók a fa alá rejtett, adománynak szánt játékokat átadták Kékesi Györgynének, az egri csoport vezetőjének.
Marika nénitől a nap folyamán sokan kérdezték meg, hogy mi a titka a töretlen derűjének, amire miden alkalommal így válaszolt: elsősorban a hitem, másodsorban az, hogy nem kell úgy viselkedni, mint egy 88 éves.

Az átalakulás:

November a Komáromi Fogyatékkal Élők Napközi Otthonában

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2018-12-05 00:00:00

Előadás sorozat a Komáromi Fogyatékkal Élők Napközi Otthonában

A Komáromi Fogyatékkal Élők Napközi Otthonában mozgalmasan telnek a hónapok.
Fiataljaink részt vettek egészségnapon, kézműves foglalkozáson, mézeskalácsot sütöttek és meglátogatták az Idősek Napközi Otthonát. A szülők sem maradtak program nélkül, dr. István Gabriella tartott előadást.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Fogyatékosok Nappali Intézménye a novembert is mozgalmasan töltötte!


Az egészséghónap keretében zenés, pom-pomos tornát tartottak gondozóink fiataljainknak.

-11.09-én meglátogattuk az Idősek Napközi Otthonát, ahol mindkét intézmény műsort adott elő a Márton napja alkalmából. A produkciók után jól esett a zsíros kenyér és a meleg tea.

Balogh Vinczéné és Balogh Ildikó mézeskalácsot készítettek a fiataljainkkal. Közösen szaggatták ki a tésztát, melyeket sütés után saját ízlésüknek megfelelően díszítettek is.
- 11.22. Kézműves napot tartottunk intézményünkben. Jankáné Terike, önkéntesünk irányításával kopogtató ajtódíszt készítettek fiataljaink. A koszorúalapot,- melyet Teri néni készített el gondozottjaink számára szőlővesszőből - festett dióval, csuhé masnival, szárított citromkarikákkal, virágokkal és a Kreatív Kuckó által felajánlott fa termékekkel díszítettük.

Mindenki boldogan vihette haza a saját keze által készített szebbnél szebb alkotásait. Köszönjük Terike néni a vidám hangulatban telt napot!

-11.26.Egy városi EFOP pályázat keretén belül szülőknek indítottunk 7 alkalmas előadás sorozatot. Az első előadónk dr. István Gabriella volt, aki a Pszichiátriai betegségek, s azok kezeléséről tartott előadást Intézményünkben.

A képre kattintva megtekintheti képgalériánkat:

{galeria}