Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Máltai napló

Műhelymunka Tarnabod Tanodájában

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2018-07-25 11:00:00

Műhelymunka Tarnabod Tanodájában

Szakmai műhelyt rendezett az Oktatási Hivatal tarnabodi tanácsadója a Tarnabod Tanodájában, ahol a hasonló intézmények munkatársai osztották meg tapasztalataikat egymással. 

 

 

Vendégek Tarnabod Tanodájában

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2018-07-23 00:00:00

Vendégek Tarnabod Tanodájában

Vendégeink voltak a Tiszabői tanodás gyerekek tanáraikkal. Rövid ismerkedés után mintha régóta ismernék egymást, jókedvűen játszottak.

Családi nap Kikunfélegyházán

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2018-07-22 12:00:00

Családi nap Kikunfélegyházán

2018. július 21-én a Máltai Szeretetszolgálat Kiskunfélegyházi Csoportja részt vett a Nagycsaládosok Bugaci Egyesületének Dél-Alföldi Régiós Családi Napján, ahol a jó minőségű gyermekruhával, könyvvel, tartós élelmiszerrel és bébiétellel ajándékozta meg az összegyűlt családokat.

Városi kitüntetést kapott a Szarvasi Csoport

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2018-07-22 12:00:00

Városi kitüntetést kapott a Szarvasi Csoport

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-Alföldi Régiójának Szarvasi Csoportja „Szociális Tevékenységért Díjat” vehetett át július 21-én a Körös-parti városban. A városi kitüntetést a szakmai tevékenysége során a szociális feladatok ellátásában kifejtett áldozatos és lelkiismeretes munkája elismeréséül adták át a máltai csoportnak kiegészítve kétszázezer forintos pénzjutalommal.

Halfőző fesztivál Baján

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2018-07-16 10:00:00

Halfőző fesztivál Baján

Minden évben nyüzsgővé válik Baja a Halfőző fesztivál ideje alatt. Idén sem volt ez másképpen. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Bajai Csoportja foglalkozásokkal és ugráló várral várta a szórakozni vágyó gyermekeket. Késmárki Krisztina beszámolóját közöljük. 

Baján a Türr kilátónál köszöntöttük érdeklődőinket. A kicsik szégyenlősen, kissé félve jöttek oda hozzánk az idegen környezet és ismeretlen emberek miatt, de ahogy felszabadultak megszülettek a csodás remekművek, alkotások.  Lehetett színes szélforgókat, kis autókat, készíteni, színezni-festeni a kedvenc mese figurák közül. A legtöbb gyereket azonban a só-liszt gyurmából készíthető formák és a gipszfigurák kifestése érdekelte. Jó érzés volt, hogy együtt készíthettük el a gyerekekkel ezt a sok szép kis emléket, ajándékot. Nagyszülők, szülők mind-mind részesülhettek az itt gyűjtött örömben, gyermekeik által készített meglepetésekben.

Az ugráló várunk sem maradt üresen, egymást váltották a kicsi lábacskák a népszerű játékon.
Mindeközben a szülök élvezhették a Bodza Banda dalait és a Császártöltési Német Nemzetiségi Néptánccsoport előadását, így senki sem unatkozott. Frissen sült borsos kalács is készült a mellettünk lévő kemencékben. Ez a Vaskúti pékség segítségével jöhetett létre.
Nagyon várjuk a következő ilyen alkalmat, mert mindenki feltöltődött pozitív energiával, jó kedvvel ezen a napon. Várjuk a mihamarabbi viszontlátást és köszönjük a részvételt.

Az összefoglalót készítette:
Késmárki Krisztina, munkatárs