Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Máltai napló

Bajai máltai gyerekek tábori élményei

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2018-06-22 10:00:00

Bajai máltai gyerekek tábori élményei

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-alföldi Régiójának szervezésében 2018.06.18-án Mórahalmon kezdődött meg az a gyermektábor, amelyről a táborozók készítettek élménybeszámolót. Bajáról hét diák vehetett részt ingyenesen programokon.

A táborban sok barátság szövődött, pedig néhányan kicsit félve vágtak bele a kalandba, mondván, hogy nem ismerik egymást, a leendő táborlakók. A pár nap alatt a közös programok és csapatjátékok összekovácsolták a fiatalokat.
A bajai diákoknak nagyon tetszett a sok színes program, de legjobban, a vadasparkban tett látogatás volt nagy élmény. Kerékpártúrán is részt vettek, amely a sok szép látnivaló mellett kissé hosszúra nyúlt, a nap végére mindenki jól elfáradt.
A legnagyobb élményt mégis a mórahalmi fürdőben töltött idő jelentette, ahol a csúszdapark okozott igazán nagy örömöt.
Részletek Inotai Elizabet élménybeszámolójából:

A táj gyönyörű, a hangulat kellemes, az idő izzasztó, de a meleg ellenére is megtettük az 5 km-es távot. Igazán érdekes feladatokat kaptunk, ahol megmutatkozott az igazi csapat szellem. Ügyesen, kreatívan néha viccesen oldottuk meg az adott feladatot.
Egy újabb nap egy újabb feledhetetlen élmény. Kerékpárra szálltunk és a bivalyrezervátumot céloztuk meg, ahol pillantást vethetünk a csodálatos Nagyszéksós tóra, a bivalyokra és a búbos vöcskökre.

Félve, egyedül mentem a táborba. Nem tudtam, mi fog rám várni. Aztán, ahogy telt az idő, egyre felszabadultabb lettem. Rengeteg barátra leltem. A táborvezető és társai nagyon kedvesek, barátságosak, nyitottak voltak. Végre egy olyan közösségbe toppantam, ahol magamat adhattam, ahol nem értek negatív előítéletek. A sok élmény és program után az összes táborozó nagyon várja a legközelebbi, ehhez hasonló lehetőséget, tábort.

Nyári gyűjtés a rászoruló családoknak Baján

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2018-06-01 00:00:00

A gyűjtésben ezúttal is önkéntesek segítettek

Kétnapos tartós élelmiszergyűjtő akciót szervezett a Máltai Szeretetszolgálat Bajai Csoportja. A programról önkéntesünk számolt be. 

A Spar Áruház és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat között kialakult évtizedes kapcsolatnak köszönhetően Baján 2018. május 18-19-én tartós élelmiszergyűjtést tartottunk a két áruházban.

Akciónk célja ezúttal is: a rászoruló családok, fogyatékkal élők, egyedállók támogatása.
A vásárlók figyelmét az eseményre szórólapokkal és plakátokkal igyekeztünk felkelteni, kiemelve a tartós termékek listáját.

A személyes jelenlét, a vevők megszólítása és a köszönet kifejezése nagyon fontos egy ilyen esemény alkalmával.
Az akció eredményeként összegyűjtött liszt, cukor, tészta, konzerv, édesség, olaj, rizs stb. az elkövetkezendő időszakban nyújt enyhülést a Csoportunkhoz támogatásért fordulóknak.

A jótékonysági kezdeményezés mindenkori eredménye, hogy hozzájáruljon ahhoz, hogy a Szeretetszolgálathoz betérő rászorulóknak ne csak a karácsonyi időszakban, hanem a hétköznapokban is segítséget tudjon nyújtani élelmiszer formájában is.

Az összeállítást Szálasné Borsodi Anikó készítette.