Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Kiadványaink

Megjelent a Máltai Hírek karácsonyi száma 20 oldalas melléklettel

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2020-12-19 14:00:00

Megjelent a Máltai Hírek karácsonyi száma 20 oldalas melléklettel

Már online is olvasható a Magyar Máltai Szeretetszolgálat negyedévente megjelenő magazinja, a Máltai Hírek 2020. decemberi lapszáma. A lapban elolvashatjuk Kozma Imre atya karácsonyi üzenetét, megismerhetjük a húszéves Mesefal Programot, valamint a gödi Gondviselés Háza legújabb terápiás módszereit, és folytatódik hitvédelmi rovatunk, ezúttal a Katolikus Egyházat a keresztes háborúk miatt ért vádakra adott válaszokkal. Szeretettel ajánljuk. A magazin ezúttal egy 20 oldalas melléklettel egészül ki, melyben a Felzárkózó települések program részleteiről olvashatnak. Az újságot a korábban kialakult gyakorlat szerint postai úton küldjük el olvasóinknak, lapszámaink a legtöbb máltai intézményben is megtalálhatók, újságot igényelni a kommunikacio@maltai.hu címen lehet, de pdf-ben is letölthető innen, a melléklet elérhető itt.

Karácsony a Megváltó Szeretet ajándéka

Valóságosabb életet élhetnénk, ha komolyan vennénk, amit világosabb pillanatainkban megértünk, hogy a szeretet nélkülözhetetlenebb a jólétnél, a szabadság pedig annak elismerése, hogy az ember szeretetre született – írja mindannyiunknak címzett karácsonyi üzenetében Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke.

Húsz éve mesélnek a falak

A mesélő falak lekötik a gyerekeket, felvidítják a szülőket és segítik az orvosokat, a festésbe pedig a máltai önkéntesekhez csatlakoznak nővérek, betegszállítók, osztályvezető orvosok, anyukák és apukák, de sokszor a kis betegek is. Riport a Máltai Mesefal Program első húsz évéről Jakus Edina programvezető személyes visszaemlékezésével.

Az új irányt jelző fények

A gödi Gondviselés Házában a folyamatos fejlesztések révén újabb és újabb terápiás módszereket vezetnek be. Az otthon munkatársai szerint az emberhez méltó ellátás és képességfejlesztés nem eszköz, hanem szemléletmód kérdése.

A szolgáló szeretet elismerése

Magas állami kitüntetéssel és a Máltai Szeretetszolgálat szociális szakmai díjával tüntették ki a máltai szervezet munkatársait és önkénteseit szolgálatuk elismeréseként.

A Szeretetszolgálat naptára

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat intézményeiben dolgozó munkatársak portréival illusztrált naptárt ad ki 2021-re a karitatív szervezet, melyben az állami és egyházi ünnepek mellett a máltai közösség számára fontos események és évfordulók is helyet kaptak.

JELENLÉT | 20 oldalas kivehető melléklet

„A legmodernebb technológiára a Felzárkózó településeken van a legnagyobb szükség, az ott élőknek ugyanis jóval gyorsabban kell haladniuk, hogy utolérhessék a többieket” – vallja Vecsei Miklós, a Szeretetszolgálat alelnöke, a Felzárkózó településekért felelős miniszterelnöki biztos. A Kormány 2019 februárjában úgy döntött, hogy átfogó programot indít a 300 leghátrányosabb helyzetű település felzárkózása érdekében. A programban megépült az első szociális naperőmű Tiszabőn, helyi munkaerő bevonásával elkezdődött a lakóházak felújítása és könnyűszerkezetes mintaházak építése. Mindeközben megerősítik a védőnői hálózatot és a tanodákat, hogy a fogantatástól kísérhessék a szakemberek a legszegényebb településeken születő gyerekeket. A melléklet ide kattintva letölthető. 

Életünk értelme

Megjelent a Máltai Könyvek 2020-as kötete.

Búcsú Bolberitz Páltól

Fájó szívvel búcsúzunk Bolberitz Pál apostoli protonotáriustól, a Magyar Máltai Lovagok Szövetségének meghatározó egyéniségétől, nagykeresztes tiszteletbeli konventuális káplánjától.

 

Nyugodtabb vagyok, ha hegedülhetek

Egy tehetséges fiú története, aki tanítványból a Máltai Szimfónia tanára lett. Út a nyárikonyhából a miskolci konzervatóriumig.

Kitekintő

A Máltai Lovagrend magyarországi nagykövetségének tevékenységei.


A keresztes háborúk: erőszakos hódítások a kereszt jegyében?

Folytatódik sorozatunk Legeza László Rágalom és valóság című könyve alapján, melyben a Katolikus Egyházzal szemben megfogalmazott vádakra válaszol.

Szolgálat szeretettel

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat kültéri plakátkampánya a szociális ágazatban dolgozókra hívta fel a figyelmet Budapest forgalmas tömegközlekedési megállóiban.

A Máltai Hírek 2020. decemberi lapszáma ide kattintva letölthető

Megjelent a Nyolcágú kereszt 2020/III. száma

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2020-12-08 00:00:00