Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Kiadványaink

Megjelent a Máltai Hírek és a nemzetközi máltai segélyprogramokról szóló melléklete

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2021-04-09 13:00:00

Megjelent a Máltai Hírek és a nemzetközi máltai segélyprogramokról szóló melléklete

Már megtalálható a máltai intézményekben a Máltai Hírek legfrissebb lapszáma, benne a Segítség határok nélkül című kivehető melléklettel, mely a Magyar Máltai Szeretetszolgálat nemzetközi segélyprogramjait mutatja be. A Máltai Hírek 2021/1. száma ide kattintva letölthető, a mellékletet pedig itt tudják online elolvasni

Ennek a rendelésnek nincs reklámja - A pécsi máltai rendelőben jellemzően nyugdíjas orvosok dolgoznak. A járvány alatt a városban működő szakrendelések többsége elérhetetlenné vált, de az idős orvosok folyamatosan fogadták a betegeket 2020 júliusától 2021 márciusáig, majd húsvét után ismét kinyitott a máltai rendelő. 

Harminc év máltai mentés - Harminc éve siet a bajba jutott emberek segítségére a Máltai Mentőszolgálat rohamkocsija. Arról, hogy hogyan fogadta az Országos Mentőszolgálat három évtizede a máltaiak kezdeményezését, és hogy mitől különleges a máltai mentőegység, Dr. Gőbl Gábor tudományos tanácsadóval, az OMSZ volt főiazgatójával beszélgettünk, az önkénes mentősök jelenét pedig Kovács Bence fotóriporter képriportja mutatja be. 

Egy pohár vízzel hajat mosni - Kongói missziója után csatlakozott a Máltai Szeretetszolgálat egészségügyi csoportjához, és magyar kistelepüléseken végez szűrővizsgálatokat Varga Katalin optometrista. 

Az Egyház és a gazdagság - Folytatódik szemelvénysorozatunk, melyben Legeza László Rágalom és valóság (Ecclesia, 2018) című könyvéből közlünk részleteket. A Katolikus Egyházat ért leggyakoribb vádak és az arra adott válaszok. 

A Máltai Hírek online is olvasható, illetve letölthető ide kattintva. 

SEGÍTSÉG HATÁROK NÉLKÜL (kivehtő melléklet) - 15 országban 23 saját programmal a helyi rászoruló közösség közreműködésével segít a természeti és humanitárius katasztrófáktól szenvedő embereknek a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A karitatív szervezet aktívan dolgozik a Kárpát-medence magyar lakta területein, valamint háborús és konfliktusövezetekben, elsősorban Közel-Keleten, Dél-Amerikában és Afrikában annak érdekében, hogy emberhez méltó körülményeket teremtsen az ott élő embereknek, első sorban egészségügyi szolgálatatásokkal és a biztonságos ivóvízellátást segítő fejlesztésekkel.