Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Kiadványaink

Megjelent a Máltai Hírek legfrisebb lapszáma (2021. június)

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2021-06-28 06:00:00

Megjelent a Máltai Hírek legfrisebb lapszáma (2021. június)

Riport a máltai műhelyiskola első évéről, portré Európa asszonyáról, a Máltai Szeretetszolgálat örökös tiszteletbeli elnökéről, történetek mesélő anyukákról, képriport az önkéntességből kibontakozó hajléktalanellátásról és tanítások az Eucharisztiáról. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat negyedéves magazinja ide kattintva letölthető.

A Máltai Hírek 2021. júniusi lapszámából ajánljuk:


Az esély iskolája - 20 tanuló tett sikeres vizsgát és szerzett részszakmai bizonyítványt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat műhelyiskolájában. A mester-tanítvány viszonyra alapozott gyakorlati képzésben a hagyományos oktatásból lemorzsolódott fiatalok kapnak második lehetőséget, hogy szakmát és önbizalmat szerezzenek.

Aki Magyarországra hozta a máltai keresztet - Nyolcvanadik születésnapján Csilla von Boeselager bárónőre, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat örökös tiszteletbeli elnöke szolgálattal töltött életének meghatározó pillanataival emlékezünk. 

A meseolvasás csodákat tesz - A legnehezebb helyzetben lévő családokban is meséljenek és beszélgessenek, ezt igyekszik elérni a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-Dunántúli régiójában működő Mesélő anyukák program.

Ne csak zsíroskenyér legyen - Képriport Békéscsabáról, ahol a máltai önkéntes szolgálatból először utcai gondozószolgálat alakult, és hamarosan nappali melegedőt nyitnak a hajléktalan emberek támogatására.

Apa ott van a szívedben - „Március közepén derült ki, hogy mindketten elkaptuk a koronavírust. Kérdeztem tőle, hogy mi lesz, ha mind a ketten elmegyünk, és itt marad a hat gyerek egyedül. Azt mondta, nem lesz semmi baj. Együtt fogjuk őket felnevelni.” Egy hatgyermekes család története, akik a koronavírus miatt veszítették el az édesapát.

Magyar segítség Szenegálban - Kozma Imre atya és munkatársai Szenegálba látogattak, hogy előkészítsék a Betegápoló Irgalmasrend thies-i kórházának energetikai fejlesztését a Hungary Helps Program támogatásával.

Az Eucharisztia tanítása - A szeptemberi Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve ’a hit védelme’ rovat összeállítása az Eucharisztiában valóságosan jelenlévő Krisztusról szóló tanításokat foglalja össze Szent Jánostól napjainkig. 

Hangot adunk – Történetek segítségről, emberségről, szolgálatról. A Nyolcágú kereszt című máltai rádióműsor készítői, vagyis arcok a hangok mögött.