Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Kiadványaink

Megjelent a Máltai Hírek decemberi lapszáma

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2023-12-26 14:57:18

Megjelent a Máltai Hírek decemberi lapszáma

Megjelent a Máltai Hírek téli lapszáma. Évvégi magazinunkban olvashatnak a Máltai Szeretetszolgálat Naszlady Attila Egészségfejlesztési Program legújabb eredményiről, modellértékű fejlesztéseiről, bepillanthatnak a Bicskén épült laboratóriumba, és megismerhetik a telemedicinális rendelés egyik orvosát, dr. Nagypál Annát, aki a nappalijából gyógyítja a legszegényebb településeken élő betegeket. Mindemellett lelki olvasmányokat is kínálunk, munkatársunk személyes beszámolóján keresztül megismerhetik afrikai programjainkat, és felvillantunk néhány fejezetet a Szuverén Máltai Lovagrend történelméből. A Máltai Hírek legfrissebb lapszáma letölthető és online olvasható ide kattintva.

 

A Máltai Hírek innen letölthető: https://maltai.hu/assets/uploads/files/44bf9-maltai_hirek_23_04_web.pdf

A tartalomból

2. oldal Karácsony a Megváltottság „közérzete”

Kozma Imre atya karácsonyi üzenete.

4. oldal Magasrangú egyházi díjat kapott a Jelenlét Program – A szeretet elkötelezettjei

A Jelenlét elismerése és a máltai munkatársak kitüntetése – aktuális hírösszefoglaló a segítő szolgálatért kapott díjakról.

5-8. oldal Távolról sem lehetetlen

A legmodernebb eszközökkel, a mozgó egészségügyi központokban telemedicinális rendelésekkel, mobil szűrővizsgálatokkal, személyre szabott gyógyszerellátási központtal és saját laboratóriummal szolgálja a legszegényebb településeken élő emberek gyógyítását és egészségmegőrzését a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A modell szemléletváltást is hoz ez ellátásba, mivel éppen azokra a területekre viszi helybe az egészségügyi innovációt, ahol a legnagyobb hiány alakult ki. Összeállításunkban olvashatnak a Szeretetszolgálat egészségügyi fejlesztéseiről, bepillanthatnak a Bicskén épült laboratóriumba, és megismerhetik a telemedicinális rendelés egyik orvosát, dr. Nagypál Annát, aki a nappalijából gyógyítja a rászoruló betegeket.

9. oldal Állati terápiák

Terápiás kutyák segítik a gyerekeket a korábbi állatok miatt elszenvedett traumáik feldolgozásában, és a négylábúak támogatásával fejlesztik az idős emberek mozgását és tornáztatják memóriájukat. Riport az állatasszisztált terápiákról.

10. oldal Ünnepelni-valónk

Elmélkedés karácsony ünnepének értelméről, hogy ne fáradjon el a lelkünk a vidámság és elégedettség színlelésétől.

11. oldal „s mint falevelek, földre hulltunk”

A hajléktalan emberek lelki kísérése az ünnepek idején. Történetek a Miklós Utcai Integrált Hajléktalanellátó Központ lelki életéből.

12. oldal Ferenc pápa és kritikusai

Fr. Casey Cole amerikai ferences szerzetes előadásának kivonata a Ferenc pápát érő leggyakoribb kritikákról.

13. oldal A Szent János-Rend a késő középkori Magyarországon

A Szuverén Máltai Lovagrend történelmének 14-15. századi magyarországi epizódjait ismerhetik meg.

14. oldal „Ha fehér ember is van velük, akkor komoly a dolog”

Egy magyar máltai szakember élményei a Szeretetszolgálat Afrikában zajló programjairól.

15. oldal A Máltai Lovagrend Afrikában

Összefoglaló a Szuverén Máltai Lovagrend afrikai misszióiról Szenegáltól Ugandán át, Kongón és DélSzudánon keresztül Burkina Fasoig.

16. oldal A Magyar Máltai Szeretetszolgálat naptára

A Máltai Szeretetszolgálat igazi arcát a rászorulók szolgálatát végző munkatársak mutatják fel. A Máltai Naptárban az ő portréikat örökíti meg.