Nem csak anyagi segítséget nyújtott a világ egyik meghatározó motorgyáraként ismert vállalat, az Audi önkéntesei a máltai dolgozókkal közös munkára is jelentkeztek. A segítő együttlétnek a fogyatékkal élő ellátottak is tevékeny részesei lehettek, miközben az intézményen felújítási munkálatok zajlottak, ők kézműves foglalkozáson, énekszóval kísért játékban, az önkéntesekkel közös ebéden vettek részt, délután pedig a veszprémi Kutyákkal a Gyermekekért Alapítványtól érkezett két négylábú segítő, Leon és Pierre gazdáikkal tartott állatasszisztált terápiája következett.

Tanuljuk meg értékelni, amink van és küzdjünk azért, hogy még jobb legyen, ez volt a mottója az audis dolgozóknak, akik az önkéntességről azt vallják, aki jót tesz, jó lesz. A cég HR vezetője úgy fogalmazott: önkénteseik energiája a szívükből, a lelkükből fakadt, a kitűzött terv teljesítése mellett büszkeség és hála érzése tölti el a kollégái munkája láttán. Lelkes résztvevőkből nem volt hiány a Máltai Szeretetszolgálat részéről sem. A Nyugat-dunántúli régióközpont és a fogyatékos napköziotthon dolgozói, a régió társintézményeinek karbantartói és a győri önkéntes csoport tagjai is együtt munkálkodtak a kerítés készítésében és festésében, a parkolóbővítésben, a tárolóként használt faház is megkapta a szükséges festékréteget, és a csoportszobákban is helyére került a padlóburkolat. Ez a nap a folytatása volt annak az anyagi támogatásnak, amelyet az Audi Hungaria Zrt. a Gondviselés Házának alsó szintjének felújításához nyújtott.

Az intézmény vezetője úgy összegzett, hogy mindig van lehetőség, hogy az értelmi fogyatékosok napközi otthonát még szebbé, és a munkát még jobbá tegyék, ami az ellátottaknak hatalmas segítséget jelent.