Egy évre elegendő termékadománnyal segít több ezer rászoruló gyermeket a Vajda-Papír a Magyar Máltai Szeretetszolgálaton keresztül. Az évek óta tartó együttműködésben a mostani adománnyal a Szeretetszolgálat esélyteremtő gyermekprogramjaihoz kapcsolódik Magyarország piacvezető higiéniai papírtermék-gyártója. A vállalat munkatársai a cég által készíttetett új kapu festésében is részt vettek, virágokat ültettek és kézműves foglalkozásban segédkeztek a játszótéren egy önkéntes nap keretében.

A Máltai Szeretetszolgálat a gyerekek esélyteremtő programjaiban azoknak a fiataloknak nyújt segítséget, akiknek a társadalmi beilleszkedés nem magától értetődő és nem egyszerű – fogalmazott Kozma Imre atya, a karitatív szervezet alapító elnöke a Vajda-Papír adományának átadásakor. „A gyerekek esélyteremtő programjai, melyeket ez a játszótér, ahol vagyunk, megjelenít, arra szolgál, hogy a gyermekeket rávezessük arra, hogyan tudnának a társadalom felelős tagjai lenni. A Vajda-Papír egyike azon vállalatoknak és támogatóknak, amelyek segíteni szeretnének nekünk, máltaiaknak abban, hogy valóban eredményes legyen a társadalom építéséért végzett tevékenységünk. Vajda Attila ügyvezető és munkatársai példát adnak a társadalmi felelősségvállalásból. Köszönöm, hogy összetartozhatunk és együtt állhatunk oda a rászoruló, nehéz helyzetű gyerekek és fiatalok mellé.” – mondta az alapító elnök.

Kozma Imre elmondta: a Vajda-Papír mostani támogatása is elismerése az eddigi munkájuknak, és segít erőt gyűjteni a jövőbeni szolgálataikhoz. „Megható látni, hogy egy segítő kézhez hány másik tud kapcsolódni erősítve a mi törekvéseinket. Külön öröm számomra, hogy a Vajda-Papír munkatársai a játszóterek szépítésében önkéntes munkával is részt vesznek. Az önkéntesség ugyanis nem csak az egyén, de a társadalom egészségéhez, erősítéséhez is hozzájárul” – mondta, és reményét fejezte ki, hogy egyre több cég vállalja a karitatív szervezetek munkájának támogatását. Felidézte, hogy a Játszva megelőzni programot 1998-ban kezdték el a Szeretetszolgálat önkéntesei és munkatársai. Azzal a céllal indították útjára, hogy a panelrengetegben lakó gyerekeknek értékes időtöltést kínáljanak az iskola utáni időre, és közösségi teret hoztak létre a játszótereken, játszóházakban a közös játékra, ismerkedésre, beszélgetésre. „A játék olyan eszköz, amely közelebb viszi az embereket, felnőtteket, gyerekeket egymáshoz, így segíti a bizalmi kapcsolatok kialakulását, és hozzájárul a gyermekek mentális egészségéhez is. Nagyon fontos, hogy a fiatalokat ne hagyjuk elkallódni, programokat szervezzünk nekik, és felkaroljuk önálló kezdeményezéseiket.”

Hangsúlyozta, hogy követendő példának tartja, hogy a cégcsoport küldetésének tekinti az adományozói kultúra népszerűsítését Magyarországon, és emlékeztetett rá, hogy a Vajda-Papír és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat együttműködése 2020-ban kezdődött.

A vállalatcsoport ellátta higiéniai papírtermékkel a karitatív szervezet szociális és egészségügyi ellátó hálózatát, 2021 tavaszán több ezer hátrányos helyzetű gyermeket, 2021 őszén pedig több száz hátrányos helyzetű családot látott, 2022-ben több ezer fogyatékossággal élő, 2023-ban több ezer idősgondozásban élő embert látott el egy esztendőre elegendő higiéniai papírtermékkel. A jótékonysági akció, ahogyan az elmúlt években, idén is az Ooops! vásárlókkal és a partnerekkel való összefogás révén valósulhatott meg, a Vajda-Papír pedig hálás a rászorulókért való vásárlói összefogás erejéért. Idén nyári akciójuk révén a gyerekek esélyteremtő programjait, a családok átmeneti otthonait, a nevelőszülői hálózat családjait és  a játszótereket látják el higiéniai papírtermékekkel.

Vajda Attila, a Vajda-Papír alapító-ügyvezetője az adomány átadásakor elmondta, hogy 6000 hátrányos helyzetű gyermeket látnak el egy esztendőre elegendő higiéniai papírtermékkel a Magyar Máltai Szeretetszolgálat országos hálózatában. A termékadományon kívül pedig a cég munkatársai önkéntes munkájukkal segítik a játszótér felújítását. Méltatta a Szeretetszolgálat segítő munkáját, a rászorulók felkarolását, támogatását. Úgy vélte, a hátrányos helyzetű emberek, családok, gyermekek megsegítése közös társadalmi kötelezettség, ezért kapcsolódnak be most már ötödik éve a karitatív szervezet programjaiba. „Immáron ötödik éve igazi sorsközösséget alkotunk Imre atyával és a Máltai Szeretetszolgálattal. Nagyon boldogok és büszkék vagyunk, hogy támogathatjuk a szervezetet, mert a szervezet patrónája a rászorulóknak, akiknek a legmegfelelőbb módon tudja eljuttatni az adományainkat. A gyermekek biztonságának garantálása minden társadalom prioritást élvező feladata. A segítségnyújtás nélkül sokan kerülhetnek kilátástalan helyzetbe, éppen ezért működünk együtt a Máltai Szeretetszolgálattal, hogy rajtuk keresztül, a lehető leghatékonyabban, és a lehető legszélesebb körben tudjunk segítséget nyújtani.” – mondta el Vajda Attila alapító-ügyvezető.

A vállalat vezetője megemlítette azt is, hogy a cég menedzsmentje kiemelten foglalkozik a társadalmi felelősségvállalás és fenntarthatóság erősítésével. Kiemelte: „a Vajda-Papírnál a fenntarthatóság minden döntésünk szerves része, ezért is fontos számunkra, hogy ügyfeleink és munkatársaik figyelmét is felhívjuk a környeztünk rendben tartására, megóvásra. Ennek a kezdeményezésnek része ez az önkéntes munka a játszóterek rehabilitációja, funkcionális környezetünk szépítése”.  Hozzátette, hogy a cég legmodernebb ESG irányelveknek is megfelelő gyártási folyamataira jellemző a kreativitás és a fenntarthatóság, ezért a társadalmi szerepvállalásukban is szerettek volna erre nagy hangsúlyt fektetni.