Május első vasárnapján az édesanyákat köszöntöttük. Az idei évben azonban ez a csodás ünnep is más volt. Elmaradtak az oktatási, nevelési intézmények megható, könnyesen mosolygós köszöntő műsorai és a szociális intézményekben sem volt lehetőség az édesanyák hagyományos köszöntésére.
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Közép-Dunántúli Régiójában működő Biztos Kezdet Gyermekházak munkatársai azonban megtalálták a megoldást arra, hogy méltómódon emlékezzenek meg erről a szép ünnepről.
A gyermekházakban dolgozó kollégáink a koronavírus-járvány idején, a házak bezárását követően rendkívüli kreativitással találtak megoldást arra, hogyan folytathatnák a rájuk bízott családokkal megkezdett munkát, hogyan tudják tartani a kapcsolatot. A heti kézműves feladatokhoz szükséges alapanyagokat családonként összecsomagolják és így juttatják el a gyermekekhez, csakúgy, mint az apróságok tízóraiját és az adományokat is.
Mindezek mellett online foglalkozásokat tartanak és rendszeresen hívják telefonon a látókörükben lévő családokat.
Anyák napjára megható meglepetéssel kedveskedtek az édesanyáknak. Kézzel készített csodás ajándékokat juttattak el a lakóhelyükre és gyermekházanként egy-egy megható videóban mondtak köszönetet a gyermekek nevében mindazért a szeretetért, melyet az anyukák adnak gyermekeiknek.
Az ajándékokat valamennyi édesanya meghatottan köszönte meg a devecseri, a somlószőlósi, az iszkázi és a sárkeresztúri biztos kezdet gyermekházak munkatársainak.