A Máltai Szeretetszolgálat régióközpontjából hat családnak vittek tartósélelmiszert és tisztítószereket tartalmazó adománycsomagokat a szervezet munkatársai.  A megyeszékhelyen és környékén élő rászoruló családoknak nem csak a tizenhárom féle élelmiszert tartalmazó dobozokat adták át, hanem más adományokat is. Mások mellett számítógépet vittek egy első osztályos kisfiúnak, mert a család laptopja elromlott, telefonon pedig nem tudta megoldani a kiadott feladatokat.

A Debreceni Csoport vezetője, Szél Barnabás elmondta, száz gyermek vesz részt az étkeztetési programjukban, mely hétvégén kétfogásos ebéddel látja el a rászoruló családok gyermekeit. „A gyermekétkeztetési programunkban szombaton és vasárnap kaptak ebédet a gyerekek, de a járvány időszaka alatt ezt is fel kellett függesztenünk. Ezért a programban részt vevő családokra még inkább odafigyelünk, mert az ebéd kiesése számukra jelentős problémát okoz. A Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanácson keresztül érkezett támogatásokból készült csomagokkal lehetőségünk van a családokat támogatni.”

A Szeretetszolgálat régiószerte segíti a bajba jutott embereket. A Szeretetszolgálat nappali ellátást nyújtó intézményei Szolnokon, Fehérgyarmaton, Gacsályban és Nyíregyházán az intézménybe járó emberek családjait támogatja a tartósélelmiszer adományokkal, míg a régióközpont autói és a gyerekesély program munkatársai a legkisebb településekre is eljuttatják a segítséget. Szél Barnabás elmondta, alapesetben a Szeretetszolgálathoz forduló embereket a legközelebbi máltai csoporthoz szokták irányítani, azonban az önkéntesek nagy része idős korú. A járványhelyzet miatt szeretnék megóvni őket, elkerülni a gyülekezést és a kontaktok számát lecsökkentik, ezért a központból viszik házhoz az adományt.


A képre kattintva képgaléria nyílik meg.