61 millió forint összértékű multivitamin készítményt adományozott rászoruló emberek számára a CaliVita Internatianal, amit a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács tagjai, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Katolikus Karitász, a Református Szeretetszolgálat, a Baptista Szeretetszolgálat, az Ökumenikus Segélyszervezet és a Magyar Vöröskereszt együttműködve juttat el oda, ahol a legnagyobb szükség van az egészség megőrzésére.

Az adományt Tátrainé Szilágyi Ágnes, a cég képviselője adta át Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkárnak, Révész Máruisznak, az akciócsoport vezetőjének és a hat karitatív szervezetet képviselő Győri Dani Lajosnak, a Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnökének. Az vállalat képviselője elmondta, a CaliVita International közel 30 éve elkötelezett híve és támogatója az egészségmegőrzésnek és a preventív gondolkodásmódnak, így természetes, hogy beszállnak a koronavírus-járvány elleni küzdelembe és 8 ezer darab multivitamint ajánlanak fel.



A járványhelyzetben fontos az immunrendszer megerősítése, ezért a vitaminkészítményeket olyan emberek, családok fogják megkapni, akiknek a legnagyobb szükségük van az egészségmegőrző készítményekre. 

„A CaliVita International 61 millió forint értékű termékcsomagját az akciócsoport partnerei, köztük a Magyar Máltai Szeretetszolgálat juttatja el a rászorulóknak.” – mondta el a szervezet képviseletében Győri-Dani Lajos ügyvezető alelnök. „A Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak és az összes karitatív szervezetnek az a feladata, hogy hídként működjön az adományozók és szolidaritást vállalók, valamint a rászoruló emberek között. A vitaminkészítmények azért fontosak, mert gyógyszerünk nincs a vírus ellen, ami megment a bajtól, viszont sok minden tehetünk azért, hogy elkerüljük. Az egyik legfontosabb teendő, hogy vigyázunk egymásra és otthon maradunk, valamint, hogy az egészségünkre amennyire lehet, vigyázunk. De nagyon sokan vannak, akik közösségben kénytelenek élni, és akiknek az egészségtudatossága nem olyan, mint az átlag embereké. Például az idős otthonokban élő emberek, a fogyatékkal élő emberek, akik ma is sokan bentlakásos intézményben élnek. Ezeket a vitaminokat elsősorban nekik fogjuk eljuttatni a többi karitatív szervezettel együtt. És amikor ezeket a termékeket az emberek kezükbe veszik, reméljük, hogy azt is érezni fogják, hogy gondolnak rájuk, fontosak a társadalomnak, és ezáltal a lelkiállapotuk is javul ebben a nagyon nehéz helyzetben.” – mondta az ügyvezető alelnök. A Máltai Szeretetszolgálat a vitaminkészítményeket elsősorban a saját bentlakásos intézményeiben adja át.


Révész Máriusz országgyűlési képviselő, az akciócsoport vezetője felhívta a figyelmet, hogy a kezdeményezésben bárki részt vehet, melynek részleteiről elsősorban a www.segitunkegymasnak.hu oldalon lehet tájékozódni. Kiemelte, hogy a járvány elleni küzdelem legszélesebb körű összefogása jött létre. 

Az átadáson Soltész Miklós hangsúlyozta, hogy a Nemzeti Összefogás vonalán és a segitsunkegymasnak.hu oldalon egyre több cég és magánszemély csatlakozik, ami az összefogás erejét mutatja meg a koronavírus-járvány elleni küzdelemben. A Segítünk egymásnak weboldal elindítása óta 5200 darab felajánlás és 204 millió forint gyűlt össze, melyet a karitatív szervezetek.