A koronavírus járvány az egészségügyi vészhelyzet mellett a gazdaságra is hatással van. A kis- és középvállalkozások, melyek a személyességen alapuló szolgáltatásokat nyújtanak, többek között a vendéglátás, oktatás, sport, művészet területén, néhány hét alatt a csőd szélére juthatnak. A gazdaságélénkítő támogatások megérkezéséig a közösségi összefogás erejében bíznak a szolgáltató kisvállalkozások. A hét civil szervezet, köztük a Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével megvalósuló Incorpora program saját kezdeményezést indított a járvány okozta gazdasági nehézségek enyhítésére a kkv szektorban működő vállalkozások számára.  Az Incorpora program a munkaerőpiaci szempontból kiszolgáltatott álláskeresőknek ingyenes tanácsadást nyújt, míg a vállalkozásokat képzésekkel, munkaerőtoborzással segíti, a járvány okozta nehéz gazdasági helyzetben pedig közvetít a vásárlók és a szolgáltatásaikat kínáló cégek között. Előre vásárlásra ösztönzi a vásárlókat, hogy a most megvásárolt, később igénybe vehető szolgáltatás árával segítsék a vállalkozásokat.  
 
Az elővásárlási kampány elérhető az https://www.incorpora-halozat.com/veddelore  oldalon, ahol megtalálhatók azok a kisvállalkozások, melyek szolgáltatásait előre meg lehet vásárolni megmentve ezzel a szolgálatót a gazdasági csődtől. A megvásárolt termékcsomagot, vagy szolgáltatást akkor lehet majd igénybe vanni, amikor elmúlik a járvány.  Vagyis egy karácsonyi fotózást már most meg lehet vásárolni.
A program weboldalán a Magyar Máltai Szeretetszolgálat szakemberei összekötik a keresletet a kínálattal, a vásárlásból befolyó összeget pedig teljes egészében a vállalkozás kapja meg, a karitatív szervezet és az Incorpora program csupán közvetítőként vesz részt a mozgalomban. A kezdeményezéshez már számos szolgáltató és termelő tevékenységet folytató vállalkozás csatlakozott, van köztük jógaoktató, grafikus, utazásszervező, asztalos, ügyvéd, kisállatkereskedő, fotós. A kuponok a vásárlás után hat hónapig lesznek érvényesíthetők.
Az Incropora oldalán nemcsak a szolgáltatásokat lehet megismerni és megvásárolni, de nehéz helyzetbe került cégek is jelentkezhetnek, ha szeretnének bekerülni a programba.
 
Bővebben:
https://www.incorpora-halozat.com/veddelore
 
Videó felhívás:
https://www.facebook.com/incorporahalozat/videos/514171999467140/