A távoktatás bevezetése óta a Máltai Szeretetszolgálat általános iskolái nagyrészt papíron adják ki a tananyagot és a feladatokat is, mivel a családok többségének nincs sem internet előfizetése, sem megfelelő számítástechnikai eszköze. Az iskolákban névre szóló feladatcsomagokat készítenek a pedagógusok, az ebédért bejáró családtagok pedig hazaviszik a tanulnivalót, és leadják az előző napokban elkészült házi feladatokat. Az intézményekben egész nap működnek a nyomtatók és a fénymásoló készülékek, nagy mennyiségű papírt és festékanyag fogyasztva.
 
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat cégek, vállalkozások segítségét kéri, hogy az intézményeit elegendő mennyiségű papírral, írószerrel láthassa el. (Magánszemélyek adományait a járványügyi helyzetben életbe lépett korlátozások miatt a segélyszervezetek nem tudják átvenni, gépjárművel telephelyre beszállított céges adományokat viszont fogadhatnak.) Az otthoni munkavégzés bevezetése óta a vállalatoknál jelentősen csökkent az irodai eszközök felhasználása, a Máltai Szeretetszolgálat ezért azt kéri, hogy ahol tehetik, ajánlják fel a megmaradt papírt és írószert a gyermekek otthoni tanulásához.
 
A Szeretetszolgálat óvodái zárva tartanak, de a szociális munkások a településeken kapcsolatban állnak a családokkal. Az óvodáskorú gyermekek fejlődéséhez és otthoni időtöltéséhez egyaránt hozzájárulna, ha a családoknak színező, foglalkoztató, fejlesztő füzeteket, színes ceruzákat adhatnának.
 
A Máltai Szeretetszolgálat arra kéri a vállalkozások vezetőit, ha támogatni tudják a Máltai Szeretetszolgálat által fenntartott iskolákba és óvodákba járó gyermekeket, írjanak a kommunikacio@maltai.hu e-mail címre. Tárgyi adományokat a karitatív szervezet kizárólag a járványügyi szabályokat betartva tud fogadni. A Máltai Szeretetszolgálat segítő programjait pénzadományokkal is támogathatják a www.adomanyozz.hu oldalon, vagy banki átutalással a Máltai Szeretetszolgálat 11784009-20005320 számlaszámán.