1. Maradjon otthon, és ne fogadjon látogatókat.
2. Csak azokkal találkozzon, akikkel egy háztartásban él. Tartsanak egymástól 2 méter távolságot, használjanak külön szobákat.
3. Alaposan és gyakran mosson kezet!
4. Fertőtlenítse többször a gyakran használt felületeket (pl. kilincs, telefon, távirányító, konyhapult)
5. Ha többen élnek egy háztartásban, mindenki használjon saját törölközőt, étkészletet és ágyneműt. Szellőztessen gyakran, a háztartási textíliákat gyakran mossa ki 90 fokon.
6. Kapcsolatot telefonon, illetve elektronikusan (skype, közösségi média, viber, stb.) tartsa szeretteivel.
7. Élelmiszert online vásároljon, ha erre nincs lehetőség, kérjen segítséget. A megvásárolt élelmiszert, gyógyszert ne személyesen vegye át, kérje meg a futárt (segítőt), hogy tegye le az ajtó elé a csomagot, és csak azután vigye be a lakásba, miután a szállító elment.
8. Ha gyógyszerre van szüksége, kérjen meg valakit, hogy szerezze be Önnek. A háziorvos a receptköteles gyógyszereit e-recept formájában felírhatja, az e-receptet pedig bárki kiválthatja, akinek megadja TAJ-számát.
9. Étkezzen egészségesen, egyen sok gyümölcsöt és zöldséget, tornázzon naponta.
10. Figyeljen oda saját állapotára, tudatosan kövesse nyomon egészsége alakulását. Bármilyen állapotromlás esetén telefonon hívja fel az orvosát.
10+1. Az alábbi linkről nyomtassa ki az önkéntes karanténról szóló tájékoztatót, írja rá a telefonszámát, és ragassza ki ajtajára: 

https://koronavirus.maltai.hu/download/mmsz_ajtoragaszonkenteskaranten_a4.pdf?fbclid=IwAR1sFwQHER6LNjrZLDonkNcvD3yd2_h1G4Ecyphy4Ouh3v5ZjoZqSDXtSf4