A Nagykállói TÉSZ Kft. tagjai több száz tonna kifogástalan minőségű, de nem értékesített gyümölcsöt ajánlottak fel több karitatív szervezetnek. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat 8 kamionnyi almát kapott a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei termelőktől, hogy eljuttassa a rászoruló embereknek.

A Szeretetszolgálat számos településen már szétosztotta a gyümölcsöt, a legutolsó kamionnyi almát február második felében adja át. Saját intézményeiben, az ország legszegényebb településein működő Jelenlét programokban, és a máltai önkéntes csoportok közreműködésével hajléktalan embereknek, nagycsaládosoknak és időseknek osztja ki az adományt a máltai szervezet. Így több ezer ember jut friss magyar almához az év elején.


Több helyszínen az önkéntes csoportok az alma mellé ruhákat és tisztító szereket is adományoztak. „Van egy idős, kerekes székben ülő nénink. Neki is vittünk almát. Annyira örült neki, hogy sírva fogadta el. Alig hitte el, hogy ő ezt mind megeheti. Mondtuk, igen persze, és ha kiürül a pince, ahova betettük a nagy kosár almát, akkor csak szóljon és utána töltjük.” – számolt be a Kistótfalui Csoport vezetője.