A Béres Alapítvány fennállásának 30. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen jelen volt Kozma Imre atya, a Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke is, aki Béres Klárától, az Alapítvány elnökétől és dr. Béres Józseftől, a Béres Gyógyszergyár elnökétől vette át az adományt. Az egészséget támogató termékeket - ahogy a Béres Alapítvánnyal közös, eddigi együttműködések során is - betegekhez, idősekhez, nélkülöző családokhoz juttatja el a karitatív szervezet.

A rászoruló emberek nevében is köszönjük az ő ellátásukat szolgáló, nagy mértékű támogatást a Béres Alapítványnak. Hálásak vagyunk a közös segítségnyújtásra való töretlen készségért és a Máltai Szeretetszolgálat iránt tanúsított évtizedes bizalomért is.

A csoportképen: Prof. dr. Hegyi Gabriella elnök – A Rák Ellen az Emberért A Holnapért Alapítvány; Dr. Hegyesiné Orsós Éva elnök – Nyugdíjasok és Idősek, „Életet az Éveknek” Országos Szövetsége; Béres Klára elnök – Béres Alapítvány; Dr. Béres József elnök – Béres Gyógyszergyár; Dr. Muszbek Katalin orvosigazgató – Magyar Hospice Alapítvány; Dr. Fodor Antalné elnök – Magyar Vöröskereszt; Vajda Márta igazgató – A Rák Ellen az Emberért A Holnapért Alapítvány; Dr. Nagy András Péter elnök – Magyar ILCO Szövetség; Kozma Imre atya – Magyar Máltai Szeretetszolgálat; Écsy Gábor atya – Katolikus Karitász; Gaál Imre elnökhelyettes – Magyar Rákellenes Liga; Gáncs Kristóf elnökhelyettes – Magyar Ökumenikus Segélyszervezet; Dr. Szabó János elnök – Rákbetegek Országos Szervezete; Nagy Gábor ügyvezető igazgatóhelyettes – Magyar Református Szeretetszolgálat; Dr. Seszták István hivatalvezető főhelynök – Magyarországi Görögkatolikus Metropólia


A Béres Alapítvány közleménye:

A segítőszándék, id. dr. Béres József feltaláló életszemléletéből, példájából adódóan, a Béres vállalati kultúrájának a kezdetektől része. A karitatív munka koordinálására 30 éve, 1993-ban jött létre a Béres Alapítvány a Teljes Életért, melynek feladata az élet teljességének, a testi, a lelki és a mentális egészség szolgálata.

A jubileumi eseményen Béres Klára, az Alapítvány elnöke ünnepi beszédben összegezte az elmúlt 30 év eseményeit, kiemelte eredményeit és köszönetet mondott a szervezeteknek, akiknek támogató együttműködésével az évek során emberek millióinak nyújthattak támaszt, adhattak segítséget. „A világban ma zajló háborúk, a gazdasági nehézségekkel, lelki vívódásokkal terhelt súlyos jelen, melyben élünk, arra int mindannyiunkat, hogy még odafigyelőbben, még odaadóbban forduljunk egymás felé. Szükség van az összefogásra, az odafigyelő, hatékony, példamutató segítségre, melyben a Béres immár három évtizede az élen jár. – mondta Béres Klára, és hozzátette – Ennyi évvel magunk mögött, talán azt is kijelenthetjük: csak így érdemes. Ma úgy ünneplünk, hogy ünnepünk egyúttal segítségnyújtás is legyen.”
A jubileumi eseményen a rászorulók segítése érdekében 100 millió forint értékű Béres Csepp adomány került átadásra. Az egészséget támogató termékeket, az ünnepségen jelenlévő 12 országos karitatív és egyházi szervezet vezetői vették át, akik sok éve szövetségesei a Béresnek a készítmények betegekhez, idősekhez, rászorulókhoz való közvetlen és célzott eljuttatásában.

A BÉRES ALAPÍTVÁNYRÓL

„Örökül kapni egy tiszta és szilárd értékrendet nagy ajándék és komoly felelősség is egyszerre.

Amellett, hogy erőforrás és iránytű, megtartani és továbbadni is kötelesség.” (Béres Klára)

„Fiam, ha segítséget kérnek tőled és te tudsz segíteni, akkor azt megtenni kötelességed”

(Id. Dr. Béres József édesanyjának tanítása)

1993-ban, a töretlen segíteni akarás szellemében alapította id. dr. Béres József és a Béres Gyógyszergyár a Béres Alapítvány a Teljes Életért közhasznú szervezetet, amely a vállalat elkötelezett jószolgálati tevékenységét szervezett formában, intézményes keretek között végzi. A Béres Alapítvány elnöke megalakulása óta Béres Klára. A három évtizede folyamatosan működő Béres Alapítvány célja az emberi élet teljességének, testi, lelki és mentális egészségének szolgálata. Munkájukkal igyekeznek hatékonyan hozzájárulni az emberek egészségéhez, segítik a rászorulókat, támogatják az oktatást, részt vállalnak a tehetséggondozásban, kultúránk őrzésében, továbbadásában és munkálkodnak az egyetemes értékek védelmében határainkon innen és túl.

A Béres Alapítvány alapítása óta

• több mint 3 millió üveg Béres Cseppet,
• több mint félmillió darab egyéb Béres terméket adományozott világszerte,
• 11 jótékonysági koncertet rendezett a daganatos betegek javára,
• több mint 200 egészségügyi intézményt támogatott,
• több mint 2600 civil szervezettel működtünk együtt,
• több mint 300 fiatal tanulmányait támogatta,
• több mint 250 kulturális kiadvány megjelenését segítette,
• több mint 350 kulturális esemény létrejöttéhez járult hozzá.
• Termék- és anyagi támogatásainak összértéke meghaladja a 8 milliárd forintot.

A Béres Alapítvány tevékenységeiről és az elmúlt 30 év eredményeiről a linken látható összeállításból tudhat meg többet: 30 éves a Béres Alapítvány