„Január elején érkezett meg ez a hatalmas szállítmány, amelyből a régiónk minden intézménye és önkéntescsoportja kapott, valamint juttattunk belőle a Szeretetszolgálat Dél-Alföldi, Nyugat-Dunántúli és Közép-Dunántúli Régiójába is. Ez a feladat komoly raktározási- és logisztikai kapacitásokat igényelt, jelentős erősség, hogy a raktárunk felszereltsége és felkészültsége alkalmas ilyen mennyiségű adomány befogadására, mozgatására” – mondta Jónás Gergő, a Máltai Szeretetszolgálat Dél-Dunántúli Régiójának regionális ügyvezetője.

Kép: duol.hu


Az önkéntescsoportok és helyi máltai intézmények az általuk közvetlenül segített rászoruló embereken túl más szervezeteken keresztül további nehéz sorsú családoknak is juttattak az egészséges finomságokból. Marcaliban például a városi Szociális és Egészségügyi Szolgáltató Központnak, a Százszorszép Gyermekotthonnak, valamint a Védőnői hálózatnak, más máltai csoportok pedig egyházközségeknek, család- és gyermekjóléti szolgálatoknak adott bébiételt és gyümölcslevet a máltai szervezet.

Lipták Tamás, a Szeretetszolgálat Dunaföldvári Sorstárs Támogató szolgálatának vezetője elmondta, hogy a Szolgálat Alsószentiván, Bölcske, Madocsa és Kisapostag települések önkormányzatainak 180 db bébiételt, 120 db gyümölcspürét, 45 db puffasztott gyümölcsös csemegét juttatott el. A dunaföldvári máltai otthonban is örömmel fogadták az adományt, hiszen ez a pépes ételt fogyasztó idős emberek táplálásához is nagy segítség.