Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Vonat - Hajléktalanok Éjjeli Menedékhelye

Vonat - Hajléktalanok Éjjeli Menedékhelye

Bemutatkozás

Az adományba kapott kórházi szerelvényből átalakított "Vonat" 1993. decemberében nyitotta meg kapuit a Nyugati Pályaudvar külső holtvágányán. A 110 fős hajléktalanszálló a hajléktalanellátó-rendszer első lépcsőjét képviseli, alkalomszerű, napról-napra megújítandó helyfoglalással. Éjszakai szálláson kívül vacsorázási és tisztálkodási lehetőséget nyújt az intézményünk.
 
Első éjszaka esetében a szállóra a 18. életévét betöltött EU állampolgárságú férfi kerülhet be. Második éjszakától 7 hónapnál nem régebbi tüdőszűrő-lelet szükséges.
 
A "Vonaton" nyugodt éjszakai pihenést biztosítunk, valamint  tisztálkodási lehetőséget, amihez törölközőt és szappant adunk. Étkezéshez kenyeret és péksüteményt, nyári hőségben hideg limonádét, téli hidegben forró teát osztunk. Segítünk postacímet és szükség szerint tartózkodási helyet létesíteni. A "Vonaton" található TV-szoba, könyvespolc, védett telefontöltés, értékmegőrzés. Hetente háziorvosi rendelés van a szállón. A hajléktalan emberek számára esetkezelést és igény szerint ügyintézést biztosítunk. 
A szolgáltatások térítési díj mentesek.