A Magyarok Kenyere Alapítvány és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Baranya Megyei Szervezete jóvoltából 2,5 tonna liszt adományt kapott a Szeretetszolgálat Dél-Dunántúli Régiója. A Magyarok Kenyere Program immár második esztendeje támogatja a Máltai Szeretetszolgálatot, az idei akció indítására szervezett sajtótájékoztatónak a Dél-Dunántúli Régió felújított központja adhatott otthont. 

A Székesfehérváron működő máltai csoport 900 kilogramm lisztet vehetett át, melyet a városban és környékén élő rászoruló embereknek osztanak majd szét.

A Nemzeti Agrárkamara Bács-Kiskun Megyei Szervezete a Magyarok Kenyere program során összegyűlt búzából ajánlott fel több mint a másfél tonnát a Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméti Csoportja részére. További 2400 kilogramm lisztet vehetett át a Szeretetszolgálat Jánoshalmi Önkéntes Csoportja. Az adományok egy részét már kiosztották szociálisan rászoruló emberek és nagycsaládosok részére.

 

A Magyarok Kenyere olyan karitatív program, melynek során a Kárpát-medence magyarlakta részeiről nemzeti összefogással búzát gyűjtenek össze az adományozóktól, hogy azt a magyar gyermekeket segítő szervezetek révén liszt és kenyér formájában juttassák el a rászorulóknak. Idén száznál is több segélyszervezet, köztük a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kapott liszt adományt, melyet a legrászorultabb emberek, családok számára osztanak ki.