Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Gondviselés Háza Hajléktalanok Éjjeli Menedékhelye és Nappali Szociális Centrum - Miklós utca

Gondviselés Háza Hajléktalanok Éjjeli Menedékhelye és Nappali Szociális Centrum - Miklós utca

Bemutatkozás

Intézményünk nappali és éjszakai menedéket nyújt hajléktalan emberek számára. Időszakos férőhelyünk nők számára nyújt átmeneti éjszakázási lehetőséget. 

Az 1990-ben nyitott éjszakai menedékhelyünk speciális abból a szempontból, hogy a napközbeni benntartózkodásra is lehetőséget biztosítunk lakóinknak, ha munkarendjük vagy egészségügyi állapotuk ezt szükségessé teszi. 3-4 ágyas szobáink többségében férfi férőhelyeket működtetünk, de egy 4 ágyas női szoba, és egy másik, párok elhelyezésére szolgáló szoba is van. Minden lakónk saját zárható szekrényt, az emeleti étkezőkben lévő nagy közösségi hűtők egyikében szintén zárható saját hűtőrekeszt kap, hogy értékeit és élelmiszerét biztonságban tudhassa. A szállásadás alapfeladatán és az egyéni esetkezelő intenzív szociális munkán túl különböző programokat is szervezünk, melyek a hajléktalanságban élő embertársaink problémáinak megoldását, helyzetük, mindennapi életük elviselhetőbbé, könnyebbé tételét célozzák.

 

Intézményünk adományátvevő hely is, ahol hétköznaponként 8-16 óráig átvesszük a lakossági ruhaadományokat és egyéb használati tárgyakat, melyek rajtunk keresztül jutnak el a rászorulókhoz. Az épületben hetente osztunk ruhát hajléktalanok és a kerületben élő rászoruló lakosság (elsősorban kisnyugdíjasok és nagycsaládosok) részére - illetve pénteki napokon 14 órától "ruhaturit" szervezünk hajléktalan ügyfeleink számára, előzetes bejelentkezés alapján. Rendszeresen fogadunk önkénteseket, akiket indíttatásuk, készségeik és képességeik szerint vonunk be segítőként.

 

Nappali melegedőnk elsősorban a hajléktalan embereknek nyújt ellátást, de minden segítségre szoruló embert segítünk. A kötelező nappali melegedős szolgáltatásokon (mosás, fürdés, pihenés, tanácsadás, étel-melegítés és fogyasztás) felül magas színvonalú ügyfélszolgálatot, álláskereső irodát és mentálhigiénés szolgáltatásokat nyújtunk, számítógép- és telefon használatot biztosítunk. Délutáni klubfoglalkozásokat tartunk, és több pályázati programmal segítjük a klienseinket. Fodrászunk szerda délelőttönként fogad vendéget.

A hétköznapokon (7.oo-16.oo-ig) túl szombatonként is nyitva vagyunk 8.oo-tól 14.oo óráig. Intézményünk szolgáltatásait minden rászoruló ingyen veheti igénybe.

 

A krízishelyzetbe került nők számára nyújtunk menedéket időszakos férőhelyünkön. 19 fő krízishelyzetbe került hölgyvendégnek tudunk átmeneti, rövidtávú, egyszerű éjszakázási lehetőséget biztosítani. Többségében Utcai Gondozószolgálatok, Krízisautó Szolgálatok, Rendőrség vagy a Mentő szállít hozzánk ügyfeleket. Földre helyezett műbőr bevonatú szivacs fekvőhelyeiken kívül egyszerű vacsorával látjuk el őket. Ügyfeleink továbbgondozását elsősorban az MMSZ Utcai Gondozó Szolgálatával együttműködve igyekszünk megoldani. Az igénybevétel ingyenes.

 

Ellátási területünk főként Buda, de fogadunk pesti területekről is rászorulókat. 

 

Gondviselés Háza Hajléktalanok Éjjeli Menedékhelye és Nappali Szociális Centrum - Miklós utca
Máltai Szeretetszolgálat

Intézményi adatlap

IRSZ: 1033
Település: Budapest
Cím: Miklós utca 32.
Telefonszám:: 06-1-368-9484
Intézményvezető: Szentkereszty Tamás
E-mail: