A Gemini Duo webáruházak és a Máltai Szeretetszolgálat közösen hirdette meg „A Tisztaság és Méltóság a Hajléktalan embereknek” elnevezésű programot, melynek során a webáruház vásárlói 2017.09.07 és 2018.03.31 között annak érdekében élhettek a vásárlásuk végösszegének felkerekítésével, hogy az így keletkezett „borravalóval” hozzájárulhassanak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat hajléktalan emberek számára fenntartott mosodájának fejlesztéséhez. A gyűjtési időszak végére, a webáruház vásárlóinak jóvoltából 603 000 Ft gyűlt össze.

A Budapest III. kerület Miklós utca 32-ben működő intézménykomplexum rendkívül sokrétű segítséget kínál bajba jutott embereknek. Az épület földszintjén Hajléktalanok Nappali Melegedője működik mosási és fürdési lehetőséggel, valamint egyéni tanácsadással, szociális ügyintézéssel, álláskereső klubbal, különböző csoportfoglalkozásokkal, szabadidős programokkal. Szociális munkások és mentálhigiénés szakemberek széleskörű szociális és mentális segítséget nyújtanak a hajléktalan embereknek. A mosoda helyiségében esténként női krízis-szálló működik, ahová elsősorban a Magyar Máltai Szeretetszolgálat utcai gondozó szolgálatai helyeznek el bajba jutott, utcára kényszerült nőket.

A házban működő másik legnagyobb intézmény a Gondviselés Háza Hajléktalanok Éjjeli Menedékhelye, amely speciális abból a szempontból, hogy a napközbeni bent tartózkodásra is lehetőséget nyújt, ha munkarendjük vagy egészségügyi állapotuk ezt igényli. Férfiak, nők és párok számára is vannak szobák. Valamint a kerületben tevékenykedő két Utcai Gondozó Szolgálat is innen indul napi útjára, hogy segítse az utcán élőket, illetve házon belüli fogadóóráikat is ebben az épületben tartják.

A mosoda kiszolgálja a nappali melegedőbe betérő hajléktalan embereket is. A ruházat tisztítását ipari mosó-szárító gépekkel végzik. A Kerekítsd fel! program támogatásával az intézmény lecserélhette az egyik végleg leamortizálódott és javíthatatlanná vált ipari mosógépet. A mosógép 730 000 forintba került, melynek legnagyobb részét a programból, 603 000 forintot, a fennmaradó részt pedig a Szeretetszolgálat saját költségvetéséből fedezték. A mosoda hétfőtől szombatig, heti hat napon keresztül fogadja az utcán élő hajléktalan embereket. Vasárnap az épületben működő éjjeli menedékhely lakói moshatnak, így a hét minden napján körülbelül 40-50 adag ruhát mosnak és megszárítanak a gépekben, ami havonta mintegy 1200-1500 adag ruha mosását jelent. A hajléktalan emberek a mosás idejét jellemzően arra használják, hogy megfürödjenek, ehhez a tisztálkodó szereken kívül törölközőt és fürdőköpenyt is kapnak, így a rajtuk lévő ruhákat is ki tudják mosni. Jellemzően a környező kerületekben utcán élő hajléktalan embereket szolgálja az intézmény, akik máshol nem tudnak tisztálkodni, de gyakran érkeznek Budapest más területeiről, sőt a környező agglomerációból is.