Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Szolgáló Szeretet Háza Hajléktalanok Nappali Melegedője - Pécs

Szolgáló Szeretet Háza Hajléktalanok Nappali Melegedője - Pécs

Bemutatkozás

A Szolgáló Szeretet Háza az önkéntes szolgálatból kialakult intézmény, mely 2006 óta nyújt segítséget a hajléktalan emberek számára. A szükségleteknek megfelelően bevezettük a hétvégi nyitva tartást, így a krízis időszakon kívül is minden nap 8-tól 16 óráig várjuk a betérőket.

Az ötven fős kapacitást jóval meghaladó igénybevétellel működő nappali menedékhelyen a hajléktalan embereknek lehetőségük van étkezésre, mosásra, tisztálkodásra, postai címet létesíthetnek nálunk, segítünk a hivatalos ügyek intézésében, valamint csomagőrzési lehetőség is van. Szociális munkásaink nagy gondot fordítanak a gondozottaink egyéni fejlesztésére. Különösen a fiatal hajléktalan emberek esetében velük együtt igyekszünk megtalálni a hajléktalanságból kivezető utat. Az ellátásban és a rászoruló emberek támogatásában nagy szerep jut önkénteseinknek.
Csoportos foglalkozásokat tartunk, melyek egyik hagyományos formája a rendszeres hittanóra. A melegedőnek saját focicsapata van, de a gondozottjaink rendelkezésére áll minikönyvtárunk is.
Célunk, hogy kialakuljon a hozzánk forduló rászoruló emberek és munkatársaink közötti segítő kapcsolat, mentális támogatást nyújtunk, valamint segítséget a munka-, illetve albérlet kereséshez. Szociális diagnózison alapuló egyéni fejlesztéssel segítjük klienseinket a hajléktalanságból kivezető utak megtalálásában.
Ügyfeleink használhatják a minikönyvtárunkat, bekapcsolódhatnak a hittancsoportba, vagy önsegítő csoportunkba is.