Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Támogató Szolgálat - Pécs

Támogató Szolgálat - Pécs

Bemutatkozás

A szolgálatunkat 2001 óta működtetjük, részt vettünk az országos modellkísérletben, így 2003-ban az elsők közt nyitottuk meg támogató szolgáltatásunkat, mely többirányú segítséget nyújt a rászoruló mozgáskorlátozott, értelmi sérült, autista és halmozottan sérült emberek számára.

Személyi segítő szolgálatunk a fogyatékkal élő személy aktív közreműködésével segítséget nyújt a személyi (higiénés, életviteli, életfenntartási) szükségleteinek kielégítéséhez, a társadalmi életben való teljes jogú részvételhez, az önálló munkavégzéshez, tanulmányok folytatásához, szociális és egészségügyi szolgáltatások igénybevételéhez, kulturális, művészeti, sport, szabadidős tevékenységek végzéséhez. Ezáltal ahhoz nyújtunk segítséget gondozottjainknak, hogy teljesebb életet élhessenek.

Szállító szolgálatunkkal könnyebben juthatnak el a rászurulók az orvoshoz, a hivatalokba vagy intézményeinkbe.

Rendszeresen nyújtunk segítséget a fogyatékossággal élőknek hivatalos ügyeik rugalmasabban és gyorsabb lebonyolításához, segítünk az időpontok kérésében, e-ügyintézésben, valamint az előzetes információk és a szükséges nyomtatványok beszerzésében.

Tanácsadásunk kiterjed minden olyan kérdésre, mely a fogyatékkal élőket érinti: segélyezés, érdekképviselet, egyéb lehetőségek.

Hotelszolgálatunk lehetőséget ad a fogyatékkal élő éjszakai és hétvégi felügyeletére családi krízishelyzet esetén.

Máltai Szeretetszolgálat

Intézményi adatlap

IRSZ: 7629
Település: Pécs
Cím: Apafi u. 99-101.
Telefonszám:: 06-72/538-087
Vezető: Koós Krisztina
Számlaszám: 11784009-20200848
Fax: 06-72/538-088
E-mail: koos.krisztina@maltai.hu