Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Szekszárdi Csoport

Szekszárdi Csoport

Bemutatkozás

A Szekszárdon máködő csoport 1992 óta látja el tevékenységét, jelenleg 24 aktív taggal. A csoportban mindenki olyan munkát igyekszik ellátni, amihez leginkább tehetsége és érzéke van, így mindenkinek megvan az önként vállalt feladata. Így lett a karitatív munka szívből és örömmel végzett tevékenység. 
Segítségnyújtásukban egyre nagyobb szerepet kap az Adni öröm akció, hiszen már Szekszárdon két helyen is módjukban áll gyűjtést rendezni. A gyűjtések és adományosztások megszervezésében és lebonyolításában egyre több középiskolás diák vesz részt, a közösségi munka keretein belül.  Csatlakoztak a „cipős doboz” akcióhoz is, amit két általános iskola segítségével valósítanak meg. A SPAR áruházaknál folyó decemberi gyűjtéseikbe már évek óta több hajléktalanszállón élő férfi is besegít. Mindig készségesen segítenek a beérkező nagyobb volumenű adomány rakodásánál, és az áruházi gyűjtések napvégi autókra pakolásában is. 
Közösségük több tagja rendszeresen látogatja a szekszárdi fekvőbeteg intézményekben és az idősek otthonaiban lévő betegeket és öregeket. Beszélgetnek és imádkoznak velük, valamint imaórákat tartanak nekik. Az embereknek mindenhol, mindig jól esik a törődés.  A városon kívül körülbelül 15 településen biztosítanak használt ruhát, gondoskodnak a szállításáról és kiosztásáról. A börtön részére is juttatnak ruhaneműt.
 
Minden hónap első keddje a meghirdetett ruhaosztásunk napja. Ez mellett minden kedden és csütörtökön délelőtt (8-tól 11-ig) ügyeleti szolgálatot is tartunk.
 
Jelentkezz te is önkéntesnek: https://maltai.hu/magyaronkentesseg
Szekszárdi Csoport
Máltai Szeretetszolgálat

Intézményi adatlap

IRSZ: 7100
Település: Szekszárd
Cím: Hunyadi u. 4.
Vezető: Hesz Zoltánné
Számlaszám: 11784009-20200824
E-mail: