Április 19-én sajtótájékoztatón mutatta be a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Szekszárdon a Pénzügyi Tanácsadó Irodáját. Az iroda megnyitását a gazdasági növekedés, a pénzügyi kínálat összetettsége indokolta. Ács Rezső, Szekszárd polgármestere a csütörtöki megnyitón az új szolgáltatás megelőző jellegéről beszélt. Reményei szerint a pénzügyi szempontból rászorulók megértik, hogy a fontos döntéseik meghozatala előtt érdemes felkeresniük az irodát.

Csonka Pál a Szeretetszolgálat Dél-Dunántúli Régiójának régióvezetője arról beszélt, hogy a máltaiak célja kilencszáz éve nem változott: segíteni kívánnak a bajba jutott embereken, ez a küldetés hívta életre a szekszárdi irodát is. Az MNB képviseletében megjelent Szabó József elmondta, hogy a független és ingyenes szolgáltatás segítheti egy hitelválság elkerülését is.

Major Gábor programvezetőtől megtudtuk, hogy a szervezet 2009-ben indított HITEL-S programja több száz családnak segített. A most létrehozott iroda személyre szabott tanácsadással, tájékoztatókkal és alkalmazásaikkal segíti az ügyfeleket a tudatos pénzügyi döntéshozatalban. A másik kiemelt feladata az irodának a fogyasztók támogatása abban, hogy a lehető leghatékonyabban tudják a pénzügyi szolgáltatók felé a panaszügyeiket előadni, vagy vitás kérdések esetében a Pénzügyi Békéltető Testület felé a beadványaikat összeállítani.

Az MNB ajánlásai, illetve az alternatív – bírósági eljáráson kívüli – vitarendezés lehetőséget adnak a panaszok, az elszámolási kérdések gyors és költséghatékony rendezésére. Az iroda kedden reggel kilenc és délután három óra között, csütörtökön tizenegytől délután ötig, pénteken kilenctől délután három óráig fogadja az érdeklődőket Szekszárdon, az Augusz Imre utca 9. szám alatt a második emelet 214-es irodában.

A munkatársak havonta egy nap Dombóváron várják a fogyasztókat. Az első ilyen alkalom április 24-én a Tinódi Házban lesz. Tizenkét órától személyes tanácsadást kínálnak, délután négytől a lakáshitelekről és a CSOK-ról szóló előadást. További információ a rendezvényekről és az irodáról a www.otthonapenzugyekben.hu oldalon olvasható.