A Máltai Szeretetszolgálat szekszárdi önkéntesei 1992-ben kezdték meg szolgálatukat a máltai küldetés jegyében szolgálva a környéken élő nehéz sorsú embereket. A hagyományosnak tekinthető adománygyűjtés és adományosztás mellett fontos feladatuknak tekintik az idős, beteg emberek lelki gondozását. A város fekvőbeteg intézményében rendszeresen látogatják a betegeket, valamint idősotthonokba járnak beszélgetni, felolvasni, együtt imádkozni. Harmincéves folyamatos szolgálatukat szentmisével ünnepelték a helyi plébánián, amely során Petkó Tamás plébános megáldotta a csoport máltai zászlóját, majd a tagság megújította Isten előtti ígéretét a vállalt szolgálatára.


A szentmise után a Belvárosi Plébánia Közösségi házában folytatódott az ünnepség. Először a csoport kórusa dallal köszöntötte a meghívott vendégeket, majd Gyurkovits János alpolgármester mondott köszöntő beszédet, és Jónás Gergely, a Szeretetszolgálat Dél-Dunántúli Régiójának ügyvezetője méltatta a csoport munkáját.
Hesz Zoltánné csoportvezető foglalta össze a csoport elmúlt 30 éves tevékenységét, szót ejtve annak eredményeiről, nehézségeiről és örömeiről. A szerteágazó munka bemutatása után a csoport egyik támogatottjának köszöntő gondolatai hangoztak el. Ezt a csoport egyik tagja olvasta fel, mivel írójuk, Gyarmati Klaudia kórházba került.

Záró beszédként Bíró László püspök atya – a Máltai Szeretetszolgálat országos lelki vezetője – felelevenítette a Máltai Szeretetszolgálat megalakulási időszakának eseményeit és körülményeit. Szólt arról is, hogy egy istenhitre épülő, embereket szeretve segítő önkéntes szolgálatnak milyen összetett szempontoknak megfelelően kell tudnia működni ahhoz, hogy valóban Istent szolgálva, az Ő szeretetét tudja közvetíteni. Bíró László püspök beszédét végül püspöki áldással zárta.
Az ünnepségen megemlékeztek a csoport elhunyt tagjairól is. A visszaemlékezések után a megjelent partner szervezetek vezetői köszöntötték az önkénteseket, kiemelve a Szekszárdi Csoporttal való együttműködésük értékeit és szerepét. 

Az évfordulón sem feledkeztek el az önkéntesek a rájuk számító nehéz helyeztben élő emberekről, az ünnepség részeként adományosztást tartottak.