Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Nyíregyházi Csoport

Nyíregyházi Csoport

Bemutatkozás

Nagy tisztelettel köszöntöm Önt, Önöket,

a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Nyíregyházi Csoport honlapján!

 

Magunkról: Csoportunk 1992-ben alakult, többször újraszerveződött, a mai felállásban 2002-óta, heti két alkalommal fogadjuk a Nyíregyháza és vonzáskörzetében élő, rászorulókat.

Csoportunk önkéntesen látja el feladatát egyetlen fizetett alkalmazotunk nincs,összetételünk: 8 fő máltai tag, 7 fő állandó önkéntes.

„Mottónk”

Ha van mit adnod, add jó szívvel át,

Add a munkád, csekély tapasztalásod,

Bár nem váltod meg véle a világot,

De szebbé teheted egy pillanatát.

/Várnai Zseni/

Főbb tevékenységünk az adományok gyűjtése, kiosztása, saját programok megszervezése, ilyen pl.: a gyermek, családi nap, vagy a virágkötészeti napok, mindenszentek , illetve karácsony előtt.

Leglátványosabb ezek közül karácsony előtt az” Adni öröm” tartós élelmiszergyűjtési akció, ahol 2017.-ban Nyíregyházán több mint 8 tonna élelmiszer kerülhetett azok asztalára, kiknek gondot jelent az éltető élelem megvásárlása.

Saját programjaink mellett, szívesen vállalunk rendezvényeken gyermekprogramokat, kézműves foglalkozásokat, ahol a gyerekek válogathatnak az általunk kínált lehetőségek között.

Bízom abban, hogy honlapunk hozzájárul ahhoz, hogy az érdeklődők betekintést nyerjenek csoportunk életében, mindig a legaktuálisabb információt kapják a nyíregyházi csoport munkájáról, rendezvényeiről.

Remélem, hogy a következőkben sok olyan információkhoz jutnak az idelátogatók,ami velünk kapcsolatos, meglelnek azok ,kiknek szívügye a bajba jutott emberek megsegítése, támogatása, hisz azért dolgozunk, hogy a világ kicsit jobb legyen.

Kérem, látogasson el ide máskor is,

                                                                     Tisztelettel:Tóth Andrásné

                                                                                        helyi vezető

Szeretettel várjuk önkéntesek jelentkezését

Részt vállalunk az országosan meghírdetett programokon, ahol diákok önkéntes közreműködését is szívesen fogadjuk. 

Jó kapcsolatot ápolunk  a nyíregyházi  Eötvös és Szent Imre Gimnázium diákjaival, akik rendszeresen részt vesznek önkéntes munkákba szeretetszolgálatunknál, de szívesen fogadunk, nemtől kortól fűggetlen önkéntes segítőket folyamatosan.

Nyíregyházi Csoport
Máltai Szeretetszolgálat

Intézményi adatlap

IRSZ: 4400
Település: Nyíregyháza
Cím: Arany János u. 7.
Telefonszám:: 06-20/310-3623
Intézményvezető: Tóth Andrásné (Jutka)
E-mail: