Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Nyíregyházi Csoport

Nyíregyházi Csoport

Bemutatkozás

Nagy tisztelettel köszöntöm Önt, Önöket,

a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Nyíregyházi Csoport honlapján!

 

Magunkról: Csoportunk 1992-ben alakult, többször újraszerveződött, a mai felállásban 2002-óta, heti két alkalommal fogadjuk a Nyíregyháza és vonzáskörzetében élő, rászorulókat.

Csoportunk önkéntesen látja el feladatát egyetlen fizetett alkalmazotunk nincs,összetételünk: 8 fő máltai tag, 7 fő állandó önkéntes.

„Mottónk”

Ha van mit adnod, add jó szívvel át,

Add a munkád, csekély tapasztalásod,

Bár nem váltod meg véle a világot,

De szebbé teheted egy pillanatát.

/Várnai Zseni/

Főbb tevékenységünk az adományok gyűjtése, kiosztása, saját programok megszervezése, ilyen pl.: a gyermek, családi nap, vagy a virágkötészeti napok, mindenszentek , illetve karácsony előtt.

Leglátványosabb ezek közül karácsony előtt az” Adni öröm” tartós élelmiszergyűjtési akció. Nyíregyháza 2004 -től csatlakozott az akcióhoz, ezzel több tonna élelmiszer kerülhetett azok asztalára, kiknek gondot jelent az éltető élelem megvásárlása.

Saját programjaink mellett, szívesen vállalunk rendezvényeken gyermekprogramokat, kézműves foglalkozásokat, ahol a gyerekek válogathatnak az általunk kínált lehetőségek között.

Üzemeltetünk egy kis varrodát, ahol az esetleges hibás adományokat megjavitjuk,az adományok között fellelhető anyagokból megfelelő termékeket készítünk, rászorulóinknak, mint pld: boxeralsó, kispárna, tornazsák , tolltartó, stb.

Bízom abban, hogy honlapunk hozzájárul ahhoz, hogy az érdeklődők betekintést nyerjenek csoportunk életében, mindig a legaktuálisabb információt kapják a nyíregyházi csoport munkájáról, rendezvényeiről.

Remélem, hogy a következőkben sok olyan információkhoz jutnak az idelátogatók,ami velünk kapcsolatos, meglelnek azok ,kiknek szívügye a bajba jutott emberek megsegítése, támogatása, hisz azért dolgozunk, hogy a világ kicsit jobb legyen.

Kérem, látogasson el ide máskor is,

                                                                     Tisztelettel:M.M.Sz.Nyíregyházi Csoport

                                                                                        

 

Fotó:Palicz István

Szeretettel várjuk önkéntesek jelentkezését

Azért dolgozunk, hogy a világ általunk is kicsit jobb legyen!

Ha van egy kis szabadidőd, szeretnél hasznos tagja lenni egy olyan csapatnak, kiknek szívügye a szegények, elesettek megsegítése, itt a helyed!

Hozzánk jöhetsz akkor is, ha nem feltétlen szeretnél az ügyfelekkel foglalkozni,máshogyan is segíthetsz ! Hozhatsz új ötleteket, tevékenykedhetsz a kis varrodánkban, foglalkoztatónkban.

Szívesen fogadjuk a diákok közreműködését, az országosan és álltalunk szervezett programjainkon.

Jó kapcsolatot ápolunk  a nyíregyházi  Eötvös és Szent Imre Gimnázium diákjaival, kik rendszeresen  vesznek részt, önkéntes munkákba szeretetszolgálatunknál,(a kötelező 50 óra önkéntes tevékenység megszerzése is a cél), de szívesen fogadunk, nemtől kortól fűggetlen önkéntes segítőket folyamatosan.