Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Játszótér - Miskolc

Játszótér - Miskolc

Bemutatkozás

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat megalakulása óta kiemelten foglalkozik a gyermekek, a családok és az ifjúság problémáival. A Magyarország nagyobb városaiban útjára indított „Játszva megelőzni” program kifejezetten a panel-negyedekben élő hátrányos helyzetű családok gyermekei számára kíván megelőző jelleggel a játék és a szabadidő tartalmas eltöltésén keresztül védettséget nyújtani.

A program küldetése, hogy a köznapi értelemben vett játszóterek helyett a gyermekjóléti ellátás speciális formáját alakítsa ki, és a hátrányos helyzetű gyermekek élethelyzetében a játék eszközeivel nyújtson segítséget.

Miskolcon a Máltai Játszótér 2001. május 25-én nyitotta meg kapuit a gyerekek előtt. Rendszeres programok szervezésével és szakembereink segítségével igyekszünk a szabadidő hasznos eltöltéséhez segítséget nyújtani. Ilyen programok a kézműves foglalkozások, egészséges életmódhoz kapcsolódóan játékok, korrepetálás, sport foglalkozások. Emellett a rászoruló családok részére adományokat gyűjtünk és osztunk, a problémáikat meghallgatjuk, tanácsot adunk és segítséget nyújtunk.

Játszóterünk az elmúlt évben a miskolci fiatal önkéntesek bázisává vált, a regionális önkéntes koordinátorunk rendszeresen tart összejöveteleket ahol közösen tervezik meg a az együttesen megvalósítandó tevékenységeket, rendezvényeket akció napokat.

Nyitva tartás:

  • mindennap: 10-18 óráig
  • június, július, augusztus: 9-19 óráig