Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Máltai napló

Máltai konferencia Baján

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2019-09-25 00:00:00

Máltai konferencia Baján

2019. szeptember 25-én került megrendezésre Baján a Ciszterci-házban „Nő az esély Nő a tét, Nő a munka, Nő-Köz Pont kialakítása és működtetése Bács-Kiskun megyében” c. projekt keretein belül az atipikus foglalkoztatási formák megismertetéséről szóló konferencia.

Rigóné Kiss Éva a szervezet Dél-alföldi régiójának vezetője kiemelte: fontos, hogy megismerjük a munkahelyi empátiát, valamint új lehetőségként, értékként tekintsünk leendő munkahelyünkre.

 

Dr. Zöld Lászlóné önkormányzati képviselő elmondta köszöntőjében, hogy arra kell törekednünk, hogy nővé válni ne jelentsen hátrányt és mindenki találja meg magában, amit a teremtőnk megalkotott.

Győri Eszter a Magyar Máltai Szeretetszolgálat projektmendzsere előadásában a női álláskeresés sajátosságairól beszélt. Megemlítette, hogy különböző generációk, különböző nehézségekkel küzdenek ezen a területen. A munkakeresés kellékeiről szólt még néhány szót, mint például - önéletrajz készítés, szakmai identitás.

Puskás Hajnalka a BKM Kereskedelmi és Iparkamara szakmai vezetője beszélt a foglalkoztatók és munkavállalók részére tartandó képzési lehetőségekről, s kérte a résztvevőket, hogy a későbbiekben csatlakozzanak a programhoz, mely az egyén fejlődéshez nyújt nagy segítséget.

Kulhanek Mónika az atipikus foglalkoztatási formákat ismertette a konferencián megjelentek részére. Az előadó bemutatta a különféle jó gyakorlatokat és példákat az ország több pontján működő üzemek tekintetében, és műhelymunka keretében ismertette az álláskereső stratégiákat.

A Baján működő Vortextília Kft. vezetője, Vörös Márta mutatta be cégét, ahol 15 fő különböző életkorú nő dolgozik. Minden korosztály más-más jellegű problémával küzd. Egy-egy dolgozónak a gyermekei ellátása okozhat gondot, idősebb személyeknek pedig saját betegségeik, vagy az idős szüleik segítése nehezíti meg mindennapjaikat. A vezető elmondta: fontos, hogy a törzsidő ne sérüljön, de az előtte és utána lévő időbeosztást rugalmasan kezelik.

Az előadók bemutatóját workshop követte, ahol a résztvevők - akik többségében több gyermekes családanyák - munkakeresési nehézségeikről számoltak be. Korábbi tapasztalataikról is meséltek, jelezve, hogy gyermeket nevelő szülőként sok esetben gondot jelent az adott munkahely megtartása a gyermek betegsége esetén.

A csoportfoglalkozás után egy közös ebédre invitáltuk a programra érkezőket.

A résztvevők sok hasznos tanáccsal és információval gazdagodtak.

Maros Beáta mentor

A máltai csoport is bemutatkozott Eger Civil Ünnepén

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2019-09-23 16:00:00

A máltai csoport is bemutatkozott Eger Civil Ünnepén

Szeptember 20-12-22-én rendezték Egerben a Eger Civil Ünnepe nevű rendezvénysorozatot.
Az ünnepen a 20 éves Egri Csoport is lehetőséget kapott arra, hogy bemutassa tevékenységét, találkozzon a régi ismerősökkel, és új barátokat szerezzen, még a Kárpátaljáról is.

Jótékonysági séta

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2019-09-22 00:00:00

Jótékonysági séta

Idén is megrendezésre kerül az Amway jótékonysági sétája.

 

Önmagáért és másokért is sokat tett, aki szeptember 22-én, vasárnap délelőtt részt vett a Magyar Máltai Szeretetszolgálat bajai csoportja és az Amway Hungary által szervezett jótékonysági sétán. A 10 ezer lépés érted – értük címmel meghirdetett esemény lényege, hogy a közös sétára benevezők ezer forint adománnyal támogatják a kitűzött célt, majd együtt teszik meg a kijelölt útvonalat. Idén a bajai EGYMI autista tagozata a kedvezményezett, iskolájuk felszerelése gazdagodhat abból az összegből, amely a Bajai Szent Rókus Kórház parkolójából elinduló séta során gyűlt össze – az 547 ezer forintos summát az Amway a megállapodás értelmében megduplázza, így összesen 1 millió 94 ezer forint jut fejlesztésre az intézményben.

Csovcsity Claudia munkatárs

Adomány a Karcagi Kórháznak

Szerző: Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2019-09-09 00:00:00

Adomány a Karcagi Kórháznak

Szeptember 5-èn a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Karcagi Csoportja meglátogatta a karcagi Kátai Gábor kórház gyermekosztályát.
 

Előzetes egyeztetèseket követően játèkokkal, plüss állatokkal, mesekönyvekkel, ruhácskákkal, pizsomákkal, különfèle lábbelikkel, használati eszközökkel lepték meg a csoport önkéntesei a kis betegeket.
A kórház főigazgatója, Nagynè László Erzsèbet, a gyermekosztály főorvosa,:Dr.Szabó Mária és az osztály munkatársai, ápolónők nagy örömmel fogadták az adományt.
"Kellemes hangulat alakult ki a Máltai Szeretetszolgálat és a kórház dolgozói között. Ígèretet tettünk arra, hogy karácsonykor kis csomagokat kèszítünk azon gyermekek számára, akik az ünnepeket a kórházban kènytelenek eltölteni.Terveink szerint verssel, ènekkel fogunk kèszülni." - mondta el a Karcagi Csoport vezetője, Hangyásinè Nagy Ilona