Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Idősek Klubja - Esztergom

Idősek Klubja - Esztergom

Bemutatkozás

Elsődleges célunk, hogy a magányosan maradt, egyedül élő vagy „csak” társaságra vágyó idősek „második családot”, baráti közösséget találhassanak közöttünk. Ugyanakkor házaspárokat is szívesen várunk. Az Idősek Klubja olyan szociális intézmény, mely napközbeni tartózkodást, szabadidős tevékenységeket, mentális és kulturális foglalkozást nyújt a nyugdíjas korú, idős emberek részére. Fő feladatunk, hogy segítsünk az idős korral járó nehézségek megoldásában, elérhetővé téve, hogy továbbra is a társadalom aktív tagjai maradhassanak. 
 
Szakmai vezető: Martin Dániel
 
Az Idősek Klubja olyan szociális intézmény, mely napközbeni tartózkodást, szabadidős tevékenységeket, mentális és kulturális foglalkozást biztosít a nyugdíjas korú, idős emberek részére. Fő feladatunk, hogy segítsünk az idős korral járó nehézségek megoldásában, elérhetővé téve, hogy továbbra is a társadalom aktív tagjai maradhassanak.
Átlagos klubtaglétszám: 40 fő.
Főként azok az idős emberek keresnek meg bennünket, akik elveszítették társukat és nem akarnak a magányosság érzésével egyedül maradni. Társaságra vágynak, de önálló életet élnek. Intézményünk –igény szerint – megszervezi a napi meleg ebéd lehetőségét a gondozottak részére. A foglalkoztató programoknál fontosnak tartjuk, hogy a még meglévő készségekhez és képességekhez illeszkedjenek valamint, hogy az egyéni ötletek is megvalósulhassanak. A részvétel önkéntes, fakultatív. Jelenleg az alábbi állandó programokat biztosítjuk: társas- és kártyajátékok; irodalmi nap(„versolvasó”); „Nóta-klub”; ügyességi játékok; kézműves foglalkozás; filmvetítés („Mozi-klub”); „Activity”; szituációs játékok; stb.
Ünnepek megtartása : név- és születésnapok; farsang; nőnap; Húsvét; Karácsony közös megünneplése.
 
Klubunk szerves részeként működik a demens személyek nappali ellátása, amely a demencia problémáival küzdő idősek, illetve azok családjának nyújt segítséget. Az ellátást – kizárólag - demencia kórképet megállapító szakvéleménnyel rendelkező esztergomi lakosok vehetik igénybe. Célunk a meglévő készségek, képességek folyamatos gyakorlásával a szellemi hanyatlás folyamatának lelassítása, valamint egyénre szóló terv alapján az általános mentális állapot megőrzése, javítása. Fontos feladatunk továbbá, hogy részükre biztonságos környezetet, folyamatos felügyeletet, hasznos szabadidős tevékenységeket biztosítsunk. 
 
Egészségügyi vizsgálatokat, szűréseket szervezünk, továbbá olyan foglalkozásokat kínálunk, melyek segítenek megőrizni a testi-lelki-szellemi frissességet. Állandó programjaink között szerepelnek társas- és kártyajátékok; irodalmi nap („versolvasó”); „Nóta-klub”; ügyességi játékok; kézműves foglalkozás; filmvetítés („Mozi-klub”); „Activity”; szituációs játékok.
 
Nyitva tartás:
Hétfő – péntek 08.00 – 16.00
 

Szakmai vezető: Martin Dániel

Máltai Szeretetszolgálat

Intézményi adatlap

IRSZ: 2500
Település: Esztergom
Cím: Kossuth Lajos utca 42.
Telefonszám:: 06-33/412-614
Vezető: Hidas Ágnes
E-mail: maltai.esztergom@invitel.hu