Máltai Szeretetszolgálat

Íratkozzon fel hírlevelünkre!

Esztergomi Csoport

Esztergomi Csoport

Bemutatkozás

Adomány fogadás és osztás: hétköznaponként folyamatosan fogadjuk az adományokat. Kérjük, hogy a még használható állapotban lévő műszaki cikkeket, fogyasztható élelmiszereket hozzák be Szolgálatunkhoz. Minden évben részt veszünk az MMSZ országos „Adni öröm!” adománygyűjtő akciójában. Ennek keretében több száz élelmiszercsomagot tudunk karácsony előtt átadni a rászorulók részére. Szenteste ünnepi vacsorával és ajándékcsomaggal vendégeljük meg a magányos rászorulókat. Ruhaosztás és válogatási lehetőség minden kedden 9-10 óra között van lehetőség.

Gyógyászati segédeszköz kölcsönzés: gyógyászati segédeszközök, otthonápolást segítő eszközök és kórházi ágyak ingyenes kölcsönzése. Kérjük, hogy ha még használható takaróval, kerekesszékkel, mankóval rendelkezik jutassa el hozzánk.
Klubfoglalkozások: fogyatékkal és betegségekkel küzdők csoportjai részére helyszínt és ügyeletet biztosítunk (heti rendszerességgel lévő alkalmak): heti 10-20 fő. /Siketek Klubja, Mozgássérült Klub/ Rendszeresen szervezünk kirándulást, múzeumlátogatást a környékbeli nehéz helyzetben lévők számára, biztosítva számukra a kikapcsolódási lehetőséget.

Katasztrófavédelmi tevékenység: a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal kötött együttműködési megállapodás alapján szükség szerint részt vállalunk a katasztrófavédelmi, karitatív feladatokban.

Nagyon örülünk, hogy az adománygyűjtő akcióinkba sok fiatal középiskolás vesz részt minden évben. Önkénteseink jelenléte folyamatosnak mondható, bekapcsolódnak az intézményeink napi munkájába és az egyéb akciókban is részt vesznek. Folyamatos kapcsolatban vagyunk a németországi Ehingen testvérvárosunk máltai csoportjával, minden évben jelentős támogatással segítik karitatív tevékenységünket.

A Gondviselés Háza nyitvatartási idejében (Hétfő-csütörtök 8:00-16:00) várjuk a hozzánk forduló érdeklődőket, ügyfeleket.

Részletesebb tájékoztatás kérhető a Szolgálat elérhetőségein.