Magasabb szintű ellátást nyújt ezentúl a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kistérségi Támogató Szolgálat és Napközi Otthon: európai uniós támogatásnak köszönhetően az intézmény infrastruktúrája egy kültéri foglalkoztatóval és egy új gépjárművel bővült. A kisbusz a napközi szolgáltatásait igénybe vevő, fogyatékossággal élő emberek költséghatékonyabb szállítását teszi lehetővé, de csoportos kirándulások, intézményen kívüli programok szervezését is segíti. A Bocskai út 37. címen működő intézmény ellátottjai az udvarra épített, csaknem száz négyzetméteres kültéri pavilon révén pedig sokkal több időt tölthetnek ezentúl a friss levegőn: a nyitott, fedett filagória méretét és kialakítását tekintve is alkalmas helyszín kézműves és egyéb szabadidős programok, közös étkezések, ünnepek, fejlesztő foglalkozások, például művészet- vagy zeneterápiás alkalmak lebonyolítására – sőt, a napi testmozgás is szabadtéren történhet, a haspadot, szobabiciklit ugyanis akár esős napon is ki lehet vinni a fedett pavilonba. A pavilont 2024 augusztusában közös ünnepség és szeretetvendégség keretében Kertész János Ferenc tokaji plébános áldotta meg.

A TOP_PLUSZ-3.3.2-21-BO1-2022-00040 azonosítószámú projekt a Széchenyi Terv Plusz program „Helyi egészségügyi és szociális infrastruktúra fejlesztése” című, TOP_Plusz-3.3.2-21 számú felhívása keretében, 43,90 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével valósult meg, és 2024. augusztus 31-én zárult.

A Máltai Szeretetszolgálat Kistérségi Támogató Szolgálat a térség 11 településén élő, fiatal és felnőtt fogyatékossággal élő embereknek nyújt szociális alapszolgáltatást. A jelenleg teljes létszámmal működő, húsz férőhelyes Napközi Otthon felnőtt fogyatékossággal élőknek és iskolarendszerben nem fejleszthető, súlyosan fogyatékos fiataloknak nyújt nappali ellátást, iskolai szünetek idején iskoláskorú sérülteket is fogad.