A Máltai Hírek 2023/2. lapszáma ide kattintva letölthető

A tartalomból:

A másik emberért kell élni – 4. oldal

Megtartotta országos küldöttgyűlését a Máltai Szeretetszolgálat, elbúcsúztatták Kis Imre régióvezetőt, Dél-Dunántúlon új vezetőt választottak. Aktuális hírek összefoglalója.

 

A pápán keresztül az Istennel is találkoztam – 5-7.  oldal

Apostoli látogatása mindhárom napján találkozott a Máltai közösség tagjaival Ferenc pápa Budapesten. A hivatalos események mellett a világsajtót bejárta a kép, melyen a Szentatya kezet csókol a Szeretetszolgálat szegedi hajléktalanszállóján élő Kardos Mihály atyával. Összeállítás a pápalátogatásról.

 

A szeretet konkrét tetteket keres – 8-10. oldal

Nem a hibátlanság tesz alkalmassá arra, hogy embertársaink mellé álljunk – vallja Martos Levente Balázs esztergomi segédpüspök, aki a találékony szeretetről a Máltai Szeretetszolgálat győri fogyatékos napközijében és máltai káplánként is szerzett meghatározó élményeket. Interjú a tavasszal szentelt püspökkel.

 

„Bölcsességed, mint a tenger, mély” – 11. oldal

Mit tehet az ember, ha kedv nélkül kell tenni? Martos Levente Balázs püspök atya elmélkedése.

 

DocRoom: valós változás a hajléktalan emberek ellátásában –  12. oldal

Dr. Békási Sándor, a Szeretetszolgálat Batthyány téri Egészségügyi Centruma főorvosának jegyzete a hajléktalan emberek egészségi állapotának és az ellátórendszerhez való hozzáférésének tudományos alapokra épített javítását szolgáló DocRoom egészségügyi kutatási programról.

 

A befogadás jubileuma Pátyon –  13. oldal

Pátyon a hatalmas területen található máltai intézményrendszer a befogadás jelképévé vált. Negyed évszázada működik itt a gyermekjóléti szolgálat, és az öt családdal indult, azóta országossá növekedett máltai nevelőszülői hálózat. Két évtizede élnek speciális igényű fiatalok a lakóotthonokban, és tíz éve viseli a máltai keresztet a Kerámia Műhely.

 

A Máltai Rend Olaszországban –  14-15. oldal

A Szuverén Máltai Lovagrend olaszországi szervezeti egységeinek történetét és jelenlegi működését mutatja be Történelmi és Kitekintő rovatunk, felmutatva a Rend megszakítások nélküli elkötelezettségét, valamint egyedi, csak az itáliai máltaiakra jellemző szolgálatokat.