A Szentatyának egy Nyírmihálydiban kézzel készült vessző kosárban adják át a peremre szorult emberek méltóságát jelképező termékeket. A Máltai Szeretetszolgálat azt vallja, az értékteremtő munka a rendszeres jövedelemnél sokkal többet ad: közösséget, sikert, önbecsülést. A Szeretetszolgálat műhelyeiben fogyatékossággal élő emberek, a Felzárkózó Települések üzemeiben hátrányos helyzetű emberek tapasztalhatják meg, milyen egy munkahelyi közösséghez tartozni, miközben magas minőségű termékeket állítanak elő.

A Ferenc pápának készült kosába kerültek a Szeretetszolgálat gyulaji és tiszabői nővényfeldolgozó üzemeiben készült lekvárok és csatnik, a máltai pátyi teaműhelyben csomagolt teák és azokból főzött szirupok, a tiszaburai gyógynövény feldolgozó üzemből hidegen sajtolt olajak és teafüvek. A Felzárkózó Települések program helyszíneiről érkezett BEE Urban termelői méz Fulókércsről, a toldi Igazgyöngy Alapítvány kökény lekvárja, Alsópetényből Rózsavilág rózsa és hubiszkusz szörp is a csomag része. A csomag díszei a pátyi máltai Kerámia Műhelyben fogyatékkal élő fiatalok által készített virágok, a tarpai és tiszaburai varrodában készült textil tasak és tároló, valamint a tiszaburai asztalos üzemben készült bortartó díszdoboz, melyben egy, a Máltai Szeretetszolgálat alapításának évében készült, 1989-es évjáratú Tokaji Aszú foglal helyet.

Az ajándék mellé a termékek részletes leírását tartalmazó, és a Máltai Szeretetszolgálat Jelenlét programjáról, valamint a Felzárkózó Települések programról szóló olasz nyelvű tájékoztató albumot készített a karitatív szervezet.