A nagykövetek és a miniszter rövid tájékoztató után ellátogattak a Tiszabői Általános Iskolába, benéztek a tanórákra, hogy lássák, milyen innovatív módszerekkel foglalkoznak a helyi pedagógusok a gyerekekkel. Majd ellátogattak a Máltai Manufaktúra üzemeibe, megtekintették a napelem parkot és megismerkedtek a közösségi energiagazdálkodás modelljével, kikapcsolódásként pedig fociztak a gyerekekkel.

A látogatás képekben az alábbi galériában - KATT a képre

 

A 300 legszegényebb település felzárkózását szolgáló program 2019-ben indult a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Jelenlét programjának módszerét alapul véve, a megvalósításban húsz civil és egyházi szervezet vesz részt. A tevékenységet 2019 májusától miniszterelnöki biztosként Vecsei Miklós irányította. Az elmúlt közel négy évben 118 településen indultak el az élet minden területére kiterjedő esélyteremtő programok, a következő években 300-ra bővül az érintett települések száma.

A Felzárkózó Települések program koordinátoraként is azt vallja a Máltai Szeretetszolgálat, hogy a felzárkózás csak akkor lehet sikeres, ha befogadással találkozik. Ezért a program és az azt megvalósító szervezetek fontos küldetése a felzárkózás ügyét a társadalom és a döntéshozók elé vinni úgy, hogy elfogadják, értésék és segítsék a nehéz helyzetben élő emberek felemelkedését. A felzárkózás nem a segítő szervezetek magánügye, a társadalom támogatása is szükséges hozzá, hiszen befogadni csak a többség képes.