A The Social Service for Students, as a Complex Institutional Innovative Programme című ERASMUS+ projekt (2019-1-HU01-KA201-061250) keretében egy görög, egy spanyol, egy olasz, egy holland és egy magyar középiskola, az Európa 2000 Gimnázium diákjai, pedagógusai, illetve a Máltai Szeretetszolgálat munkatársai keresték a válaszokat arra, miként lehet hatékony pedagógiai eszközzé, örömteli tevékenységgé és közösségformáló erővé tenni az iskolai keretek közt végzett önkéntességet. A Covid-járvány következményei miatt három évig tartó együttműködés során a résztvevők az önkéntességet támogató tudásbázist és digitális platformot fejlesztettek.

A szeptember 28-án 9 órakor kezdődő program során általános ismertetést ad a projektről Szalánczy Gábor, az Európa 2000 Gimnázium tanára és projektmenedzsere. Az önkéntesek, közvetítő intézmények és fogadó intézmények önkéntes munkára történő felkészítéséről, a kapcsolódó tréningekről beszél majd Lőrinc Norbert vezető kormányfőtanácsos (Belügyminisztérium). Az önkénteseket fogadó intézményeket érintő standardizálásról Benkőné Lengyel Melinda, a Máltai Szeretetszolgálat szervezetfejlesztési vezetője, az Adni öröm! kampány önkéntesekkel kapcsolatos tapasztalatairól pedig Hajnal Ágnes, a szervezet társadalmi kapcsolatokért felelős vezetője és Somogyvári Fanni önkéntes koordinátor tartanak előadást.

A Szeretetszolgálat Mesefal elnevezésű programját Jakus Edina (MMSz) mutatja be, és a bentlakásos intézményeket érintő módszertani kérdéseket tárgyalja Gedeonné Dallos Rita, a Semmelweis Egyetem Mentális Egészségtudományok Doktori Iskola doktorandusza