2020. december 3. és 20. között zajlott a Millenáris AdományPark első jótékonysági gyűjtése, melynek a Nemzeti Táncszínház előtere adott otthont. Az akciót a Millenáris koordinátorai és önkéntesei vezényelték le 3 héten keresztül, a hét minden napján. A kialakult pandémiás helyzet miatt az átadás érintésmentesen zajlott. Minden nap végén megtörtént az adományok UV sterilizálása, így biztonságban kerülhetnek majd átadásra a felajánlások.

Országos és helyi összefogásból is érkeztek nagylelkű céges adományok. Említésre méltó a több tonna burgonya és hagyma, amelyet a többi adománnyal együtt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat intézményei és csoportjai a Közép-Magyarországi Régió területén még karácsony előtt adnak át a rászorulóknak. A Cseppkő Gyermekotthon lakóinak a Millenáris dolgozói személyesen vitték el az összegyűlt játékokat és tisztálkodó szereket.

Az akció fontos érzékenyítő eseménynek is bizonyult, amit nap, mint nap tapasztaltak az önkéntesek az adományok átvételekor. Sok olyan történetről számoltak be, amik azt mutatták, hogy a gyerekek mennyire önzetlenül ajándékoztak, akár saját játékaikról lemondva: kisautó- és labda gyűjteményt, babákat, mogyorókrémet, csokoládét, stb. személyesen hoztak be az AdományParkba.

Az akció szervezői ezeknek a gyerekeknek és a több száz felnőttnek is hálásan köszönik, hogy felajánlásaikkal hozzájárultak a gyűjtés sikeréhez.