A PontVelem Okos Program a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal együttműködve idén karácsonykor is nagyszabású jótékonysági akciót szervez az általános iskolákban az EMMI Köznevelésért Felelős Államtitkársága és a GLS Hungary csomaglogisztikai szolgáltató támogatásával. A jótékonysági gyűjtés médiatámogatója az Origo.

A szervezők célja, hogy idén karácsonykor is az ajándék adományok segítségével több ezer gyermek arcára mosolyt varázsoljanak. Egyrészt a rászoruló gyermekeknek, akik örülnek a meglepetéseknek, másrészt azoknak, akik adnak, mert megélhetik az önzetlen segítés örömét. A MosolyManók jótékonysági akcióban az elmúlt évek során több mint 26 000 ajándékcsomagot állítottak össze az általános iskolás gyerekek rászoruló társaik részére.

A diákok az általuk már nem használt, de jó állapotú, vagy új játékaikat rakják dobozba, becsomagolják, majd ráírják, hogy milyen nemű és korú társuknak küldik azokat. A szervezők arra kérik a gyerekeket, hogy olyan ajándékcsomagot készítsenek, melynek ők maguk is örülnének. Ügyeljenek arra, hogy csak hibátlan, hiánytalan és kitisztított játékokat, illetve fél évnél hosszabb lejárati idejű édességeket helyezzenek a dobozba. Az ajándékot személyesebbé tehetik a megajándékozott gyermeknek szóló kedves üzenettel. A csomagokat csak be kell vinni az iskolába, onnan már a GLS Hungary Csomaglogisztikai szolgáltató elszállítja a Magyar Máltai Szeretetszolgálat raktáraiba, ahonnan a karitatív szervezet a járványügyi előírásoknak megfelelően még karácsony előtt eljuttatja az ajándékokat a rászoruló gyerekeknek. Az elmúlt években jutott a MosolyManók gyűjtés ajándékaiból a Szeretetszolgálat iskoláiba és óvodáiba járó gyerekeknek, valamint a szervezet intézményein, önkéntes csoportjain és a legszegényebb településeken működő programjain keresztül a máltaiakkal kapcsolatban álló családoknak. A felajánlások elszállítása az iskolákból 2020. november 2. és december 11. között zajlik!

A MosolyManók akcióban résztvevő gyerekek számára a szervezők tájékoztató videót készítettek, hogy a karácsonyi adományozás valódi segítséget jelentsen a családoknak és mosolyt varázsoljon a gyerekek arcára.

 

 

Az előző évek gyűjtéseiről és az adományok átadásáról készült televíziós anyagok itt megtekinthetők. 2018. decemberében, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Tiszabői Általános Iskolájának karácsonyi ünnepségén közel 300 rászoruló gyermek vette át a MosolyManók ajándékait. Az akcióról 2017-ben az M1 Iskolapad készített kisfilmet, az első, 2015-ös ajándékgyűjtésről az M1 Híradó is tudósított. Az akciót népszerűsítő kisfilmet ide kattintva tekintheti meg.

A PontVelem Okos Programban a karácsonyi időszakon túl is, egész évben lehet jótékonykodni: SegítsVelem – Adni jó! A kezdeményezésről további részleteket ide kattintva olvashat.

www.mosolymanok.hu