A group of people sitting in a room

Description automatically generated with medium confidence

Az EFOP-1.6.2-16-2017-00098 számú „Szegregált élethelyzetek felszámolása komplex programokkal Tiszaburán” című projekt munkatársai aktív együttműködés kialakítását kezdték meg a MATE Szakkollégiumával annak érdekében, hogy hatékony megoldást találjanak a középiskolai lemorzsolódás csökkentésére, továbbá a tiszaburai tanulók felsőoktatásban való részvételének motiválására.

A programot Farkas László a konzorcium elnöke nyitotta meg a Csillag Pont épületében. Az eseményen részt vett a Karcagi Szakképzési Centrum Nagy László Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskola, az Alföldi Agrárszakképzési Centrum Kenderesi Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium vezetősége, valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara vezetősége is. A nap kezdetén a résztvevők a Máltai Szeretetszolgálat szakembereinek vezetésében megismerkedtek a tiszaburai szegregátumban élők helyzetével, nehézségeivel. Ennek a látogatásnak elsődleges célja volt, hogy érzékenyítse a pedagógusokat, bepillantást nyerhessenek a nehéz helyzetben élő gyermekek, családok életébe.

A person holding a book

Description automatically generated with medium confidence

A látogatást követően a szakmai megbeszélésen a helyi középiskolások is részt vettek, melyet – a közös ebéd elfogyasztása után – dr. Ritter Krisztián és Gubacsi Franciska vezetett. A programon résztvevő diákok beszéltek elképzeléseikről és felvázolták a jövőképüket, a jelen lévő szakemberek pedig támogatásukról biztosították őket, ezt követően több a fiatalokat érintő kérdésről is vitáztak a résztvevők.

„A projektről bővebb információt a www.tiszabura.hu oldalon olvashatnak.”

A group of people standing outside a building

Description automatically generated with medium confidence

A group of people standing outside a house

Description automatically generated with low confidence