A „Magyar Máltai Szeretetszolgálat integrált ellátó intézményének energetikai korszerűsítése” című projekt eredményeként Miskolcon az Árpád út 88. szám alatt egy energetikailag korszerűbb épületetben végezheti a hajléktalan és rászoruló emberek ellátását a Szeretetszolgálat.

A fejlesztéssel érintett épületben a Gondviselés Háza négy integrált szervezeti egysége (diszpécserszolgálat, utcai szociális szolgálat, támogató szolgálat, hajléktalanok átmeneti szállása) és a Szeretetszolgálat miskolci önkéntes csoportja működik.

Az épület korszerűsítése 2022. nyarán kezdődött, amely magába foglalta az épület külső oldali és a tető hőszigetelését, nyílászárók cseréjét, a fűtési rendszer korszerűsítését levegő-víz hőszivattyúk elhelyezésével, valamint napelemes rendszer telepítését.

Az energetikai korszerűsítés célja a gondozott emberek és az intézményben dolgozó munkatársak körülményeinek, valamint az épület használati komfortjának javítása volt. Az épület energiahatékonyságának javítására és a megújuló energiafelhasználás hasznosítására irányuló beruházás jelentős mértékben hozzájárult az intézmény energiafelhasználási mutatóinak javításához.

 

Projekt azonosító adatok:

Azonosító szám: KEHOP-5.2.3-16-2021-00100

Támogatás összege: 190 000 000 Ft

Támogatás intenzitása: 100%