Kilencedik alkalommal került megrendezésre május 30-án Monoron a sportnapunk. Nagyon örültünk, hogy ebben az évben is szinte minden csapat visszajelzett, hogy szeretnének csatlakozni hozzánk. Hasonlóan a többi sportnaphoz, már jó előre elkezdtük a szervezést, tervezést. Azonban ebben az évben az időjárás kicsit átírta a terveinket. Elég sok eső esett azon a héten, és már biztosak voltunk benne, hogy a megszokott helyszínen nem tudjuk megrendezni a programot. Sikerült az utolsó pillanatban a monori piactér csarnokát megkapnunk erre a célra. Féltünk, hogy az eső és a hideg időjárás sokakat elriaszt majd, de nagyon örültünk, amikor megláttunk az érkező mosolygós csapatokat. Nagyon vidáman, jókedvűen vette mindenki az akadályokat. Délben hot-doggal, fánkkal, sütivel, üdítővel vártuk a versenyben megfáradt csapatokat. A Hilton önkéntesei nagy segítségünkre voltak az ebéd elkészítésénél, az eredményhirdetésnél, és nagyon finom fánkokkal is megleptek bennünket.

Ebéd után már mindenki izgatottan várta az eredményhirdetést. Helyezéstől függetlenül mindenki lelkesen, elégedetten vette át az oklevelet, és ajándékot. Az első három csapat teljesítményét, lelkesedését éremmel jutalmaztuk. Ebben az évben elindítottunk egy vándorkupát is. Ezt mindig az első helyezett csapat veheti át, ebben az évben a pátyi fiatalok. Ők a következő évben átadják majd az akkori győzteseknek. Hiszen nem szeretnénk megállni a kilencedik sportnapnál.  

Ebben az évben is sok önkéntes segítő csatlakozott hozzánk. Nekik köszönjük az önzetlen segítségüket. A nap végére több csapattól is jött a visszajelzés, hogy az eső, és hűvös idő ellenére nagyon jól érezték magukat, és jövőre találkozunk. Köszönjük a lelkes csapatoknak: Tököl, Budaörs, Gödöllő, Páty, Monori Gondozási Központ, Monor, valamint a sok segítséget az központból érkező segítőknek, és önkénteseknek.

Kocsisné P. Mária és Deákné Juhász Katalin
                   Monor