Németh István halmozottan sérült fitalember 16 éve kap peritoneális dialízis kezelést a Gödön működő intézményben. Az asszisztált CAPD kezelésben az intézmény szociális munkás és egészségügyi  munkatársai működnek közre. Dr. Polner Kálmán a Szent Margit Kórház Nephrológiai Osztályának osztályvezető főorvosa, aki Pisti kezelőorvosa 2001 óta, a kitüntetés átadásakor elmondta, Pisti betegségei miatt sok nehézségbe ütközött a kezelése, de a beteg együttműködő hozzáállása és az őt ápolók gondossága és emberséges szeretete elérte azt, hogy Németh István a legrégebb óta CAPD kezelésben részesülő vesebeteg az országban.

„Az asszisztált peritoneális dialízis elvégzésére családtagokat és hozzátartozókat szoktunk kiképezni. Pistinek az intézmény munkatársai a családtagjai, így ők tanulták meg. Az, hogy tizenhat éve szinte probléma nélkül zajlik Pisti kezelése, az felér egy csodával. Ezért elismerésre méltó a kis beteg hozzáállása, hogy minden előírást betart, és az őt ápoló szociális munkások és egészségügyi dolgozók munkája. Pisti egy fontos ember. Az ápolóinak és nekünk is, ezért mindent megteszünk érte, ahogy minden betegünkért.” – mondta Dr. Polner Kálmán, aki az emléklap mellé egy játékautóval is megajándékozta betegét.

A Vese világnapját minden év márciusának második csütörtökén tartják a világ 100 országában. A nap célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a vesebetegségek megelőzésének fontosságára, valamint, hogy növelje a kezelések társadalmi elfogadottságát.

A kitüntetést kapták:
Srigánné Miszlai Mária
Uri Lászlóné
Diósné Herman Erika
Bordás Antalné
Imre Józsefné
Gyenesné Krisztin Piroska
Vanekné Tóth Gabriella
Müller Judit
Kázmér Kristóf
Pecsenka Gáborné

Továbbá Szilvásy Zsuzsanna intézményvezető