F E L H Í V Á S

 

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Győr-Moson-Sopron Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Háza a 2018. év GYŐR-MOSON-SOPRON „MEGYE ÖNKÉNTESE DÍJ” -ra felhívást tesz közzé.


Az önkéntes kifejezés olyan személyt jelöl, aki saját akaratából egy közösség számára végez valamilyen hasznos tevékenységet, melyért cserébe nem vár anyagi ellenszolgáltatást. Győr-Moson-Sopron megyében folyamatosan nő az önkéntesség elismertsége, az önkéntesek száma. Egyre több ember tudja azt, hogy a társadalom fejlődését helyi szinteken önzetlen tevékenységével elősegítheti, így kapcsolódva egy közösség, civil szervezet vagy intézmény munkájához nagymértékben hozzájárul a célkitűzések sikeres eléréséhez.

Ezek a tevékenységek nemcsak mindenki számára hasznosak, de értékük felbecsülhetetlen, hiszen számtalan terv megvalósítása veszett volna kudarcba az önkéntesek nélkül.

A GYŐR-MOSON-SOPRON „MEGYE ÖNKÉNTESE DÍJ”-ra javaslatot tehetnek:
- civil, for- és nonprofit szervezetek,
- megyében lévő intézmények,
- megyében lévő helyi önkormányzatok polgármesterei.

A javaslatnak tartalmaznia kell:
- a jelölt rövid bemutatását,
- a jelölés indokolását,
- a jelölt által végzett önkéntes tevékenység rövid (maximum 1 oldal) bemutatása.

A díjból évente 1 adományozható, magánszemélynek vagy közösségnek.

A javaslat benyújtásához szükséges adatlapot a Szeretetszolgálat illetve az Önkormányzat elektronikusan juttatja el a szervezetek, intézmények és önkormányzatok részére.

A javaslatok beérkezési határideje: 2019. február 04.

A díjra érkező javaslatokat 3 tagból álló bizottság bírálja el.
A díj átadására ünnepélyes keretek között kerül sor, melyre meghívást kapnak a jelöltek, a jelölő szervezetek, közösségek és civil szervezetek képviselői.

A jelöléseket ezen az online felületen keresztül egyszerűen megtehetik: Győr-Moson-Sopron megye önkéntese 2018.