A SPAR Budapest Maraton® Fesztivál Magyarország egyik legfontosabb szabadidős sporteseményévé nőtte ki magát az utóbbi évek során, amelyet idén már 33. alkalommal szervezett meg a Budapesti Sportiroda. A 2018. október 6-án és 7-én rendezett maratonra 33.500-an regisztráltak. A fesztivál kiemelkedő nemzetközi részvétellel zajlott. 96 országból 5.200 külföldi futó állt a rajtvonalhoz, a legtöbben idén is Franciaországból, Nagy Britanniából és Németországból érkeztek.

A futó fesztiválon a Magyar Máltai Szeretetszolgálat standját is megtalálták a résztvevők. Megismerkedhettek a karitatív szervezet „Ide hozzuk a játszóteret” programjával, a gyerekek kézműves foglalkozásokon és népi játékokban vehettek részt, a felnőttek számára a mászófal és teqball asztal kínált sportolási lehetőséget. A hétvége során több mint kétszáz ember sajátíthatta el az újraélesztés alapjait, valamint megismerték a Szív City alkalmazást a Szeretetszolgálat munkatársai segítségével. Az érdeklődők megtanulhatták a mellkas kompresszió helyes technikáját, valamint a segítségnyújtás fogásait. 

A máltai szervezet munkatársai váltóban és egyéniben is indultak a versenyen, Jenkei Péter, a Vasas versenyzőjeként, mezén a máltai pajzzsal 2. helyezést ért el a maraton fő versenyszámában, mely egyben az országos bajnokság is volt 2 óra 21 perc 17 másodperces idővel.

 

A képre kattintva megtekintheti a maratonon készült fotógalériánkat

 

 

A SPAR Budapest Maraton® Fesztivál lehetőséget biztosított arra is, hogy a résztvevők és a látogatók egy fontos ügy mellé állhassanak. Maczelka Márk, a SPAR kommunikációs vezetője elmondta, hogy a SPAR Magyarország azért áll évről évre a Budapest Maraton® Fesztivál mellé, mert a vállalat elkötelezett az egészséges életmód és a sport mellett. „A legszélesebb közönséget szeretnénk megszólítani: futni, sportolni, egészségesen élni jó. Emellett a fesztivál lehetőséget biztosított arra is, hogy a résztvevők és a látogatók egy fontos ügy mellé állhassanak. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR az idei futófesztiválon is közösen gyűjtötték a mesekönyveket a rászoruló gyermekeknek. A szervezők a már nem használt, jó állapotú mesekönyveket várták a résztvevőktől. Sikeres volt az akció, hiszen a kezdeményezésnek köszönhetően, több mint ötszáz ajándékkönyv gyűlt össze a legszegényebb gyermekek számára. Ezen kívül a SPAR 1.037.400 forintot, azaz a maratoni standja teljes bevételét ebben az évben is a szeretetszolgálat „Ide hozzuk a játszóteret!” elnevezésű programjának támogatására ajánlotta fel. A futófesztiválon a mobil játszóteret pedig ki is lehetetett próbálni” – hangsúlyozta Maczelka Márk.
Az összegyűlt mesekönyveket a Szeretetszolgálat a legszegényebb családok gyermekeinek továbbítja.