„A Magyar Máltai Szeretetszolgálat fontosnak tartja, hogy minden gyermek új tapasztalatokkal és élményekkel gazdagodjon a nyáron, így Makón minden évben, idén már hetedik alkalommal szervezzük meg a Máltai Ifjúsági Tábort. Az idei évben a hagyományaink ápolására és a Máltai Szeretetszolgálat intézményeinek megismerésére helyezzük a hangsúlyt.” – mondja Kómár Mátyás a makói Csoport vezetője.

Tekintse meg galériánkat a képre kattintva

 

 

A július 30-án kezdődött tábor első napján a makói skanzenben hangszerekkel ismerkedtek a gyerekek, kipróbálhatták a hagyományos kézműves mesterségeket és csapatversenyeken vettek részt. A további napokon is sokat játszanak és még többet kirándulnak majd. Ellátogatnak Orosházára, ahol a városnézés mellett megismerkedhetnek a máltai játszóterekkel. Szegeden pedig nemcsak a máltai játékok közt tölthetik a napot, de várja őket a Móra Ferenc Múzeum dinoszaurusz kiállítása is.


A Máltai Ifjúsági Táborban visszatérő vendégek is vannak idén. Szakács Bernadett 12 éves már a harmadik alkalommal tölti a nyár egy hetét a Máltai Szeretetszolgálattal. „Nagyon szeretek jönni, mert sok új dolgot ismerhettek meg és mindig tudok új barátságokat is kötni.” – mondja a hetedik osztályos lány.

A tábor hetét ezúttal is pizzapartyval zárja a Máltai Szeretetszolgálat Makói Csoportja.